Σουφλέ Σάλτσμπουργκ

Συστατικά

2 ψήφοι
2.0 από 52 ψήφοι
8 αυγά (4 κρόκους και 8 ασπράδια)
λίγο αλάτι
ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
75 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 βουτυρωμένη φέτα ψωμί (για να αλείψουμε το ταψί)
Σουφλέ  Σάλτσμπουργκ
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Ξύνουμε το λεμόνι στον τρίφτη. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Τοποθετούμε τους 4 κρόκους σε μια λεκάνη και τους χτυπάμε καλά προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού.

Προσθέτουμε το αλάτι στα ασπράδια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ανακατεύουμε μια κουταλιά από τα ασπράδια με τους κρόκους και μετά ρίχνουμε σταδιακά τα υπόλοιπα ασπράδια.

Προσθέτουμε όλο το αλεύρι σιγά-σιγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ανάβουμε το φούρνο στους 250Οc.

Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί σε τρία διαφορετικά βουναλάκια και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Όταν το σουφλέ αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα, το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη
Από Foodland 16/04/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code