Συστατικά
8 αυγά (4 κρόκους και 8 ασπράδια)
λίγο αλάτι
ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
75 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 βουτυρωμένη φέτα ψωμί (για να αλείψουμε το ταψί)
λίγο αλάτι
ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
75 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 βουτυρωμένη φέτα ψωμί (για να αλείψουμε το ταψί)
Οδηγίες Μαγειρέματος
Ξύνουμε το λεμόνι στον τρίφτη. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Τοποθετούμε τους 4 κρόκους σε μια λεκάνη και τους χτυπάμε καλά προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε το αλάτι στα ασπράδια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ανακατεύουμε μια κουταλιά από τα ασπράδια με τους κρόκους και μετά ρίχνουμε σταδιακά τα υπόλοιπα ασπράδια.
Προσθέτουμε όλο το αλεύρι σιγά-σιγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ανάβουμε το φούρνο στους 250Οc.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί σε τρία διαφορετικά βουναλάκια και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Όταν το σουφλέ αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα, το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη
Προσθέτουμε το αλάτι στα ασπράδια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ανακατεύουμε μια κουταλιά από τα ασπράδια με τους κρόκους και μετά ρίχνουμε σταδιακά τα υπόλοιπα ασπράδια.
Προσθέτουμε όλο το αλεύρι σιγά-σιγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ανάβουμε το φούρνο στους 250Οc.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί σε τρία διαφορετικά βουναλάκια και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Όταν το σουφλέ αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα, το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Καλή όρεξη
16/04/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: