Σαλιγκάρια ψητά με λαδολέμονο

Συστατικά

1 ψήφος
2.0 από 51 ψήφος
1 κιλό σαλιγκάρια
αλάτι-πίτουρο ή αλεύρι
ξίδι
ρίγανη
λάδι
λεμόνι
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Βγάζουμε με ένα μαχαιράκι τη μεμβράνη από τα σαλιγκάρια και τα βάζουμε σ’ ένα καλαθάκι με νερό και πίτουρο, για να βγουν τα ζωντανά από το καβούκι τους.

Πλένουμε με πολλά νερά, τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με ξίδι.

Τα ψήνουμε στη σχάρα πάνω στα κάρβουνα, βάζοντάς τα ανάσκελα (το κέλυφος προς τα κάτω) για 15-25 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το κέλυφος και τα σερβίρουμε μέσα σε λαδολέμονο με ρίγανη, σκορδαλιά ή τζατζίκι.
Από Foodland 01/12/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code