Συστατικά
1 κιλό σαλιγκάρια
αλάτι-πίτουρο ή αλεύρι
ξίδι
ρίγανη
λάδι
λεμόνι
αλάτι-πίτουρο ή αλεύρι
ξίδι
ρίγανη
λάδι
λεμόνι

Οδηγίες Μαγειρέματος
Βγάζουμε με ένα μαχαιράκι τη μεμβράνη από τα σαλιγκάρια και τα βάζουμε σ’ ένα καλαθάκι με νερό και πίτουρο, για να βγουν τα ζωντανά από το καβούκι τους.
Πλένουμε με πολλά νερά, τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με ξίδι.
Τα ψήνουμε στη σχάρα πάνω στα κάρβουνα, βάζοντάς τα ανάσκελα (το κέλυφος προς τα κάτω) για 15-25 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το κέλυφος και τα σερβίρουμε μέσα σε λαδολέμονο με ρίγανη, σκορδαλιά ή τζατζίκι.
Πλένουμε με πολλά νερά, τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με ξίδι.
Τα ψήνουμε στη σχάρα πάνω στα κάρβουνα, βάζοντάς τα ανάσκελα (το κέλυφος προς τα κάτω) για 15-25 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το κέλυφος και τα σερβίρουμε μέσα σε λαδολέμονο με ρίγανη, σκορδαλιά ή τζατζίκι.
01/12/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: