Συστατικά
20 ντομάτες
1 κιλό κιμά
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
250 γραμμάρια λάδι
μοσχοκάρυδο
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 κούπα ρύζι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό κιμά
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
250 γραμμάρια λάδι
μοσχοκάρυδο
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 κούπα ρύζι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες Μαγειρέματος
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις καθαρίζουμε απο μέσα.
Βάζουμε στη λεκάνη το ρύζι, ψιλοκόβουμε τη μισή ψίχα ντομάτας, προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Στην κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το μισό λάδι, προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε και τα δυο μαζί και κατόπιν τα σβήνουμε με την υπόλοιπη ψίχα ντομάτας, περασμένη από το τρυπητό.
Ανακατεύουμε τα δυο μίγματα και κάνουμε τη γέμιση.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις στρώνουμε στο ταψί.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στη σειρά πάνω από τις πατάτες. Τις πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο.
Βάζουμε στη λεκάνη το ρύζι, ψιλοκόβουμε τη μισή ψίχα ντομάτας, προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Στην κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το μισό λάδι, προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε και τα δυο μαζί και κατόπιν τα σβήνουμε με την υπόλοιπη ψίχα ντομάτας, περασμένη από το τρυπητό.
Ανακατεύουμε τα δυο μίγματα και κάνουμε τη γέμιση.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις στρώνουμε στο ταψί.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στη σειρά πάνω από τις πατάτες. Τις πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο.
01/12/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: