Κουμπέμπα Συριανή με δαμάσκηνα

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
20 δαμάσκηνα
10 καρύδια κομμένα στη μέση
μισό κιλό κιμάς
2 κροκάδια αυγών1 φλιτζάνι καρύδια και αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια τσαγιού χυμός από κρεμμύδι
5 κουταλιές τους σούπας ψωμί κοπανισμένο
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές τσαγιού λεμόνι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 ποτήρι ζωμός
1 ποτήρι κρασί άσπρο
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Ανακατεύετε τον κιμά, τα κροκάδια, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές βούτυρο, το ψωμί, το χυμό λεμονιού και κρεμμυδιού, τα καρύδια, αμύγδαλα, κουκουνάρια και μαϊντανό ψιλοκομμένα.

Ζυμώνετε καλά το μίγμα και το πλάθετε σε μεγάλους κεφτέδες κωνικούς.

Βάζετε τους κεφτέδες σε ταψί βουτυρωμένο, τους περιχύνετε με βούτυρο και τους ψήνετε σε δυνατό φούρνο επί 15 λεπτά.

Όταν ροδίσουν, τους περιχύνετε με το κρασί και το ζωμό κι αφήνετε να ψηθούν για 15 περίπου λεπτά περιβρέχοντας με τη σάλτσα τους.

Στο μεταξύ έχετε ετοιμάσει τα δαμάσκηνα ως εξής: τα έχετε μουσκέψει σε αρκετό κρασί κόκκινο και, μετά, τους αφαιρέσατε τα κουκούτσια και στη θέση τους βάλατε μισό καρύδι.

Τα ρίχνετε στο ταψί να ψηθούν λίγο και σερβίρετε τους κεφτέδες μαζί με τα δαμάσκηνα.
Από Foodland 01/12/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code