Συστατικά
20 δαμάσκηνα
10 καρύδια κομμένα στη μέση
μισό κιλό κιμάς
2 κροκάδια αυγών1 φλιτζάνι καρύδια και αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια τσαγιού χυμός από κρεμμύδι
5 κουταλιές τους σούπας ψωμί κοπανισμένο
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές τσαγιού λεμόνι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 ποτήρι ζωμός
1 ποτήρι κρασί άσπρο
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
10 καρύδια κομμένα στη μέση
μισό κιλό κιμάς
2 κροκάδια αυγών1 φλιτζάνι καρύδια και αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια τσαγιού χυμός από κρεμμύδι
5 κουταλιές τους σούπας ψωμί κοπανισμένο
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές τσαγιού λεμόνι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 ποτήρι ζωμός
1 ποτήρι κρασί άσπρο
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί

Οδηγίες Μαγειρέματος
Ανακατεύετε τον κιμά, τα κροκάδια, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές βούτυρο, το ψωμί, το χυμό λεμονιού και κρεμμυδιού, τα καρύδια, αμύγδαλα, κουκουνάρια και μαϊντανό ψιλοκομμένα.
Ζυμώνετε καλά το μίγμα και το πλάθετε σε μεγάλους κεφτέδες κωνικούς.
Βάζετε τους κεφτέδες σε ταψί βουτυρωμένο, τους περιχύνετε με βούτυρο και τους ψήνετε σε δυνατό φούρνο επί 15 λεπτά.
Όταν ροδίσουν, τους περιχύνετε με το κρασί και το ζωμό κι αφήνετε να ψηθούν για 15 περίπου λεπτά περιβρέχοντας με τη σάλτσα τους.
Στο μεταξύ έχετε ετοιμάσει τα δαμάσκηνα ως εξής: τα έχετε μουσκέψει σε αρκετό κρασί κόκκινο και, μετά, τους αφαιρέσατε τα κουκούτσια και στη θέση τους βάλατε μισό καρύδι.
Τα ρίχνετε στο ταψί να ψηθούν λίγο και σερβίρετε τους κεφτέδες μαζί με τα δαμάσκηνα.
Ζυμώνετε καλά το μίγμα και το πλάθετε σε μεγάλους κεφτέδες κωνικούς.
Βάζετε τους κεφτέδες σε ταψί βουτυρωμένο, τους περιχύνετε με βούτυρο και τους ψήνετε σε δυνατό φούρνο επί 15 λεπτά.
Όταν ροδίσουν, τους περιχύνετε με το κρασί και το ζωμό κι αφήνετε να ψηθούν για 15 περίπου λεπτά περιβρέχοντας με τη σάλτσα τους.
Στο μεταξύ έχετε ετοιμάσει τα δαμάσκηνα ως εξής: τα έχετε μουσκέψει σε αρκετό κρασί κόκκινο και, μετά, τους αφαιρέσατε τα κουκούτσια και στη θέση τους βάλατε μισό καρύδι.
Τα ρίχνετε στο ταψί να ψηθούν λίγο και σερβίρετε τους κεφτέδες μαζί με τα δαμάσκηνα.
01/12/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: