Ισπανική παέγια

Συστατικά

6 ψήφοι
3.3 από 56 ψήφοι
1 μικρό κοτόπουλο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
150 γραμ. ζαμπόν
200 γραμ. πικάντικο λουκάνικο
250 γραμ. αρακά
16 μεγάλες γαρίδες
750 γραμ. φρέσκα μύδια
1 ποτήρι λευκό κρασί αρετσίνωτο
1 κόκκινη πιπεριά
300 γραμ. ρύζι
1 λίτρο ζωμό κότας, από κύβο
1 πρέζα ζαφορά
1 λεμόνι
αλάτι πιπέρι
Ισπανική παέγια
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζετε στο μισό λάδι.

Στο μεγάλο τηγάνι, σωτάρετε στο υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.

Προσθέτετε τις ντομάτες και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου. Προσθέστε το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, το λουκάνικο σε ροδέλες, τον αρακά, τις γαρίδες καθαρισμένες(αφήνετε τις ουρές).

Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε τώρα στο μίγμα το κοτόπουλο. Ανακατεύετε και βράζετε ακόμα 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ πλένετε και καθαρίζετε τα μύδια. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με το κρασί και τα βράζετε μέχρι να ανοίξουν.

Πετάτε αυτά που δεν άνοιξαν και προσθέτετε τα υπόλοιπα στην παέλια. Προσθέτετε την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες και το ρύζι.

Διαλύετε τη ζαφορά με τον χυμό του λεμονιού και τα προσθέτετε στο ζεστό χυμό.

Ρίχνετε τον μισό στο τηγάνι και αφήνετε να σιγοβράσουν 18 λεπτά ακόμα, προσθέτοντας λίγο-λίγο το ζωμό.

Όταν το ρύζι έχει αρχίσει να στεγνώνει, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και το βάζετε σε πολύ δυνατό φούρνο για να γλασαριστεί.

Σερβίρετε αμέσως.
Από Foodland 01/12/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code