Συστατικά
μισό κιλό φασόλια (μπαρμουνοφάσουλα - χάντρες)
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμός τομάτας
λίγη φρέσκια τομάτα
3 κοτσάνια σέλινο
μισό ματσάκι μαϊντανό
2-3 μέτρια καρότα
αλάτι, πιπέρι
λίγο θυμάρι

Οδηγίες Μαγειρέματος
Μουλιάζουμε τα φασόλια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μισο-βράσουν και τα στραγγίζουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο προσθέτοντας το σέλινο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα καρότα (τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες ή κυβάκια) και την συμπυκνωμένη τομάτα που έχουμε διαλύσει με νερό, αλάτι, θυμάρι και πιπέρι.
Όταν όλα αυτά πάρουν μια βράση, βάζουμε τα φασόλια σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με την τομάτα που έχουμε κόψει σε φέτες και από πάνω την σάλτσα που κάναμε με λίγο λάδι.
Τα ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 170ο και τα τα σερβίρουμε χλιαρά.
07/01/2011
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: