Συστατικά
• ½ φλιτζάνι τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
• ½ φλιτζάνι τσαγιού φύλλα φρέσκου μαϊντανού
• 2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και πολτοποιημένες
• ½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδια σπασμένα
• 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
• ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• ½ φλιτζάνι τσαγιού φύλλα φρέσκου μαϊντανού
• 2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και πολτοποιημένες
• ½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδια σπασμένα
• 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
• ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Οδηγίες Μαγειρέματος
Βάζουμε στο μπλέντερ τα καρύδια, το βασιλικό, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και. τα χτυπάτε στη μέτρια σκάλα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι και δουλεύουμε το μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Θα βγουν γύρω στα 2 φλιτζάνια σάλτσα.
Αν δεν την καταναλώσουμε αυθημερόν μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βαζάκι στην επιφάνεια του οποίου έχουμε προσθέσει λίγο λάδι.
Τη σάλτσα μπορούμε να τη σερβίρουμε με ζυμαρικά, ή πάνω από πατάτες φούρνου, ή λαδερά φαγητά ή να την αλείψουμε σε φρυγανισμένο ψωμί.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι και δουλεύουμε το μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Θα βγουν γύρω στα 2 φλιτζάνια σάλτσα.
Αν δεν την καταναλώσουμε αυθημερόν μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βαζάκι στην επιφάνεια του οποίου έχουμε προσθέσει λίγο λάδι.
Τη σάλτσα μπορούμε να τη σερβίρουμε με ζυμαρικά, ή πάνω από πατάτες φούρνου, ή λαδερά φαγητά ή να την αλείψουμε σε φρυγανισμένο ψωμί.
28/04/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: