Πιλάφι με ελαιόλαδο και μελιτζάνες

Συστατικά

1 ψήφος
5.0 από 51 ψήφος
2 φλιτζάνια ρύζι
4 μελιτζάνες
• Νερό με λεμόνι και αλάτι
4 κρεμμύδια
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 πιπεριές πράσινες
• Αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ντομάτα
2 ½ -3 ποτήρια νερό
• ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• μοσχοπίπερο
Πιλάφι με ελαιόλαδο και μελιτζάνες
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις αφήνουμε για λίγο σε νερό με λεμόνι και αλάτι.

Μουσκεύουμε το ρύζι για 15 λεπτά μέσα σε αλατισμένο χλιαρό νερό και μετά το πλύνουμε.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό, τις στύβουμε, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις τηγανίζουμε. Όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι, τις βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τη ντομάτα σε κύβους. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους και τα κοτσάνια.

Σε μια κατσαρόλα καίμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές και ανακατεύουμε να λιώσουν οι ντομάτες. Προσθέτουμε το νερό, το μοσχοπίπερο, το ρύζι και το αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό
.
Προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν ακόμη 5 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε στο πιλάφι τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το σερβίρουμε.

Καλή όρεξη
Από Anasia 05/05/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Άλλες συνταγές από Πολίτικες

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code