Συστατικά
• 2 φλιτζάνια ρύζι
• 4 μελιτζάνες
• Νερό με λεμόνι και αλάτι
• 4 κρεμμύδια
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 3 πιπεριές πράσινες
• Αλάτι
• 1 κουταλάκι ζάχαρη
• 1 ντομάτα
• 2 ½ -3 ποτήρια νερό
• ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• μοσχοπίπερο
• 4 μελιτζάνες
• Νερό με λεμόνι και αλάτι
• 4 κρεμμύδια
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 3 πιπεριές πράσινες
• Αλάτι
• 1 κουταλάκι ζάχαρη
• 1 ντομάτα
• 2 ½ -3 ποτήρια νερό
• ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• μοσχοπίπερο
Οδηγίες Μαγειρέματος
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις αφήνουμε για λίγο σε νερό με λεμόνι και αλάτι.
Μουσκεύουμε το ρύζι για 15 λεπτά μέσα σε αλατισμένο χλιαρό νερό και μετά το πλύνουμε.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό, τις στύβουμε, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις τηγανίζουμε. Όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι, τις βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τη ντομάτα σε κύβους. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους και τα κοτσάνια.
Σε μια κατσαρόλα καίμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές και ανακατεύουμε να λιώσουν οι ντομάτες. Προσθέτουμε το νερό, το μοσχοπίπερο, το ρύζι και το αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό
.
Προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν ακόμη 5 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε στο πιλάφι τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη
Μουσκεύουμε το ρύζι για 15 λεπτά μέσα σε αλατισμένο χλιαρό νερό και μετά το πλύνουμε.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό, τις στύβουμε, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις τηγανίζουμε. Όταν τις βγάλουμε από το τηγάνι, τις βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τη ντομάτα σε κύβους. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους και τα κοτσάνια.
Σε μια κατσαρόλα καίμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές και ανακατεύουμε να λιώσουν οι ντομάτες. Προσθέτουμε το νερό, το μοσχοπίπερο, το ρύζι και το αλάτι. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό
.
Προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν ακόμη 5 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε στο πιλάφι τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη
05/05/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου