Αρωματικό καρυδόψωμο

Συστατικά

4 ψήφοι
3.8 από 54 ψήφοι

2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού άπαχο γάλα
¾ φλιτζάνι τσαγιού κοπανισμένα καρύδια, καβουρδισμένα

Αρωματικό καρυδόψωμο
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.


Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο λάδι μία φόρμα 20Χ10 εκ.


Σ' ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και την καφέ ζάχαρη.


Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά το αυγό μέχρι να πήξει και ν' αποχτήσει κίτρινο χρώμα λεμονιού. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.


Ρίχνουμε το μίγμα των στεγνών κοσκινισμένων υλικών και τα καρύδια, ανακατεύοντας μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά.


Αδειάζουμε το μίγμα στη λαδωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 40΄ή μέχρι τη στιγμή, που όταν βυθίσουμε μία οδοντογλυφίδα βγει στεγνή.


Ξεκολλάμε τις πλευρές του ψωμιού από τη φόρμα με μία σπάτουλα. Αναποδογυρίζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει.

Από Anasia 08/02/2011
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Άλλες συνταγές από Ψωμί

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code