Συστατικά
½ κιλό αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1/3 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα τριμμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό γάλα
50 γραμ. λιωμένο κρύο βούτυρο
200-250 γραμ. κρεμμύδια
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Οδηγίες Μαγειρέματος
Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κάρυ, την πάπρικα, το αλάτι, το γάλα και το βούτυρο.
Ζυμώνουμε τα υλικά, ώσπου να γίνει μια λεία ζύμη. Τη ζύμη τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι, την βγάζουμε στον μπάγκο και τη ζυμώνουμε ξανά με το κρεμμύδι.
Πλάθουμε μια φραντζόλα και τη βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (το ταψί να μην είναι κρύο).
Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης λοξά σε 4-5 σημεία. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει πάλι.
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το γάλα και αλείβουμε την επιφάνεια με ένα πινέλο. Ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο στους 180ο για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: