Συστατικά
5-6 κιλά χοιρινό κρέας(σπάλα ή ωμοπλάτη)
1/2 κιλό άσπρο πάχος ή μαργαρίνη
2 πράσα ή 1 κρεμμύδι
Μείγμα μπαχαρικών (αλάτι, 1 κουτάλι μαύρο πιπέρι, 1 κουτάλι κόκκινο πιπέρι, 1 κουτάλι ρίγανη, 1 κουτάλι μπαχάρι σε σπυριά και 1 κουτάλι κύμινο).
1/2 κιλό άσπρο πάχος ή μαργαρίνη
2 πράσα ή 1 κρεμμύδι
Μείγμα μπαχαρικών (αλάτι, 1 κουτάλι μαύρο πιπέρι, 1 κουτάλι κόκκινο πιπέρι, 1 κουτάλι ρίγανη, 1 κουτάλι μπαχάρι σε σπυριά και 1 κουτάλι κύμινο).

Οδηγίες Μαγειρέματος
Τσιγαρίζουμε το λίπος και μετά το κρέας κομμένο σε κομμάτια.
Αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε 1/2 ή 1 ποτήρι νερό. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθούν τα νερά του και να μαλακώσει το κρέας, και να τσιγαριστεί λίγο ακόμη με το λίπος του.
Πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, ρίχνουμε τα 2 πράσα ή το 1 κρεμμύδι ψιλικομμένα και όλα τα μπαχαρικά. Το αποθηκεύουμε σε μαγάλα βάζα και το συντηρούμε στο ψυγείο για όλο το χειμώνα.
Καλή όρεξη!
Αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε 1/2 ή 1 ποτήρι νερό. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθούν τα νερά του και να μαλακώσει το κρέας, και να τσιγαριστεί λίγο ακόμη με το λίπος του.
Πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, ρίχνουμε τα 2 πράσα ή το 1 κρεμμύδι ψιλικομμένα και όλα τα μπαχαρικά. Το αποθηκεύουμε σε μαγάλα βάζα και το συντηρούμε στο ψυγείο για όλο το χειμώνα.
Καλή όρεξη!
21/02/2009
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: