Κεφτεδάκια

Συστατικά

1 ψήφος
5.0 από 51 ψήφος
Ενα τέταρτο κιμά μοσχαρίσιο,
ένα τέταρτο ψωμί ψίχα μουλιασμένο και στραγγισμένο,
ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι,
δυόσμο,
ρίγανη,
μια σκελίδα σκόρδο,
μισή πιπεριά πράσινη,
2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια,
ελαιόλαδο,
1 αυγό (προαιρετικά),
αλεύρι,
αλάτι
Κεφτεδάκια
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Ανακατεύετε σʼ ένα μεγάλο μπολ τον κιμά με το ψωμί, ένα αυγό και λάδι.

Χτυπάτε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά να γίνουν ένα μίγμα.

Το προσθέτετε στο μίγμα του κιμά και δουλεύετε με το χέρι το μίγμα μέχρι να δέσει. Προσθέτετε αρκετό δυόσμο, αλάτι και ρίγανη.

Παίρνετε κομματάκια από το μίγμα και τα πλάθετε μπαλάκια, μεγαλύτερου μεγέθους από ένα καρύδι. Σʼ ένα μεγάλο πιάτο τοποθετείτε τα μπαλάκια και σε ένα άλλο βάζετε λίγο αλεύρι.

Αλευρώνετε καλά κάθε μπαλίτσα κιμά και την τινάζετε λίγο, πριν την τοποθετήσετε μέσα στο τηγάνι με το λάδι που θα καίει. Τα παρακολουθείτε μέχρι να ροδίσουν αρκετά κι από τις δύο πλευρές.

Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε μεγάλο πιάτο που έχετε στρώσει τον πάτο του με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Αφήστε τα να κρυώσουν και είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη
Από Foodland 23/10/2009
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code