Κοτόπουλο με μπάμιες

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
1 κότα
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες τοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κιλό μπάμιες
1 φλιτζάνι ξύδι
□ λίγη κανέλα
□ αλάτι, πιπέρι
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα μπώλ μαζί με το ξύδι για 3 ώρες. Πλένουμε την κότα και την τρίβουμε με μία λεμονόκουπα.

Βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Βάζουμε μέσα την κότα και τσιγαρίζουμε όσο μπορούμε.

Βγάζουμε την κότα από την κατσαρόλα, ξεπλένουμε τις μπάμιες από το ξύδι και τις τσιγαρίζουμε.

Όταν τσιγαριστούν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις φυλάμε σε ένα πιάτο.

Ξαναβάζουμε την κότα στην κατσαρόλα, σβήνουμε με κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις γίνει η κότα στα μισά την βάζουμε στο πλάι και βάζουμε τις μπάμιες στο άλλο μισό τις κατσαρόλας.

Αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.

Εάν οι μπάμιες είναι φρέσκιες τις καθαρίζουμε ως εξής:
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε το κοτσάνι κάθε μπάμιας λοξά και όχι οριζοντίως για να μη φανούν οι τρύπες από τις οποίες θα χυθεί το υγρό κάθε μπάμιας. Μία - μία μπάμια που καθαρίζουμε τη ρίχνουμε μέσα σε μία πιατέλα. Όταν τις καθαρίσουμε όλες τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι και τις αφήνουμε έτσι επί 15 λεπτά της ώρας περίπου.
Από Γιώτα 28/11/2009
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code