Αρνίσια σουβλάκια

Συστατικά

1 ψήφος
5.0 από 51 ψήφος
450 γραμ. ψαχνό αρνιού (από μπούτι ή φιλέτο)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
• Τουφίτσες φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
225 γραμ. πολύ μικρά κρεμμυδάκια (στιφάδου) καθαρισμένα
2 κολοκυθάκια
1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια πλευράς 2,5 εκ.
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη κατά τον ίδιο τρόπο
Αρνίσια σουβλάκια
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Καθαρίζουμε το κρέας από τυχόν λίπος και το κόβουμε σε κύβους 2,5 πλευράς εκ.

Το βάζουμε σε βαθύ πιάτο μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και το δενδρολίβανο. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το αφήνουμε να μείνει και να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες ή καλύτερα μία ολόκληρη νύχτα.

Βυθίζουμε 8 ξύλινα σουβλάκια σε κρύο νερό για 30΄-έτσι δεν θα καούν στο ψήσιμο. Ζεματάμε τα κρεμμυδάκια σε βραστό νερό για 3΄.

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τους κόβουμε τις άκρες και με ένα μυτερό μαχαίρι σχηματίζουμε κατά μήκος ρηχά αυλάκια (για διακοσμητικούς λόγους).

Περνάμε το κρέας τα κρεμμυδάκια, τα κολοκύθια, και τις πιπεριές στα 8 ξύλινα σουβλάκια. Κρατάμε τη μαρινάτα στην άκρη.

Τα ψήνουμε στο γκρίλ ή στα κάρβουνα για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα και αλείφοντας τα με την μαρινάτα κατά διαστήματα.

Μερικά κλαδάκια δεντρολίβανου ριγμένα μέσα στα κάρβουνα την ώρα του ψησίματος θα δώσουν στα σουβλάκια επιπλέον άρωμα.

Καλή όρεξη!
Από Anasia 01/03/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code