Κόκορας κρασάτος

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
1 κοκοράκι 1200γρ
5 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φρέσκια πιπεριά
1 κονσέρβα ντοματοπελτέ
1/4 μπουκάλι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, θυμάρι.
Κόκορας κρασάτος
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Χωρίζουμε το κοκοράκι στα τέσσερα, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Το πασπαλίζουμε με αλάτι και το βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι. Σοτάρουμε τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές περίπου για πέντε λεπτά.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και τη φρέσκια πιπεριά κομμένη σε λωρίδες.

Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε το κοκοράκι για 30 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ντοματοπελτέ με διπλή ποσότητα κρασιού. Ρίχνουμε λίγο αλάτι ακόμη, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και όλα μαζί τα προσθέτουμε στο κοκοράκι που βράζει.

Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγο.

Τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο κρασί και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πυκνώσει λίγο η σάλτσα.

Συνοδεύεται με κουσκούς η πιλάφι.
Από Foodland 19/05/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code