Συστατικά
(Για 4 άτομα)
400 γρ. καρότα, αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο 300 γρ. κατεψυγμένα χοντρά φασόλια
1 ψωμάκι της προηγμένης ημέρας
1 κρεμμύδι
500 γρ. κιμά
1 αυγό
1-2 φλιτζάνια ελαφριά μουστάρδα
8 φέτες μπέικον
2 κουταλιές λάδι
20 γρ. αλεύρι
¼ ζωμό λαχανικών (στιγμιαίο)
125 γρ. κρέμα γάλακτος
½ ματσάκι θυμάρι
προαιρετικά γαρνίρισμα με μαϊντανό και θυμάρι
400 γρ. καρότα, αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο 300 γρ. κατεψυγμένα χοντρά φασόλια
1 ψωμάκι της προηγμένης ημέρας
1 κρεμμύδι
500 γρ. κιμά
1 αυγό
1-2 φλιτζάνια ελαφριά μουστάρδα
8 φέτες μπέικον
2 κουταλιές λάδι
20 γρ. αλεύρι
¼ ζωμό λαχανικών (στιγμιαίο)
125 γρ. κρέμα γάλακτος
½ ματσάκι θυμάρι
προαιρετικά γαρνίρισμα με μαϊντανό και θυμάρι
Οδηγίες Μαγειρέματος
Κόβουμε τα καρότα σε φέτες. Τα βράζουμε μαζί με τα κατεψυγμένα φασόλια για 10 λεπτά σε νερό που έχουμε αλατίσει προηγουμένως.
Μουσκεύουμε το ψωμάκι σε κρύο νερό. Κόβουμε πολύ ψιλά τα κρεμμύδια. Ύστερα στραγγίζουμε το ψωμάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι και το ψωμί.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα.
Έπειτα κάνουμε 8 κεφτεδάκια από το μίγμα και τυλίγουμε κάθε κεφτεδάκι 1 φέτα μπέικον.
Αφού θερμάνουμε λάδι σε ένα τηγάνι , ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά.
Θερμαίνουμε το μπέικον και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με ζωμό και κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί στη φωτιά.
Στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά. Τοποθετούμε τα λαχανικά και λίγη κρέμα γάλακτος σε μια πιατέλα.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό η με θυμάρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και σερβίρουμε.
Χρόνος ετοιμασίας περίπου 40 λεπτά
Μουσκεύουμε το ψωμάκι σε κρύο νερό. Κόβουμε πολύ ψιλά τα κρεμμύδια. Ύστερα στραγγίζουμε το ψωμάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι και το ψωμί.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα.
Έπειτα κάνουμε 8 κεφτεδάκια από το μίγμα και τυλίγουμε κάθε κεφτεδάκι 1 φέτα μπέικον.
Αφού θερμάνουμε λάδι σε ένα τηγάνι , ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά.
Θερμαίνουμε το μπέικον και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με ζωμό και κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί στη φωτιά.
Στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά. Τοποθετούμε τα λαχανικά και λίγη κρέμα γάλακτος σε μια πιατέλα.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό η με θυμάρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και σερβίρουμε.
Χρόνος ετοιμασίας περίπου 40 λεπτά
26/06/2010
πρέπει να είναι υπέροχοι!
Γράψε την Κριτική σου