Συστατικά
• 1 κουνέλι ως 1 κιλό
• 1 ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
• ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά
• 3-4 ντομάτες φρέσκες γινωμένες στον τρίφτη ή ανάλογο πελτέ
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
• Λίγο μαϊντανό
• Λίγα γαρύφαλλα
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Και λίγη ζάχαρη
Για τη μαρινάδα
• 4 κουταλιές της σούπας ξύδι
• 1-2 δαφνόφυλλα
• 1 ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο
• ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά
• 3-4 ντομάτες φρέσκες γινωμένες στον τρίφτη ή ανάλογο πελτέ
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
• Λίγο μαϊντανό
• Λίγα γαρύφαλλα
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Και λίγη ζάχαρη
Για τη μαρινάδα
• 4 κουταλιές της σούπας ξύδι
• 1-2 δαφνόφυλλα
Οδηγίες Μαγειρέματος
Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες, το ξεπλένουμε και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με τα δαφνόφυλλα..
Περιχύνουμε το κρέας με το ξίδι και το αφήνουμε να μαριναριστεί για1- 2 ώρες ή και για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο.
Εν συνεχεία τα στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος, τ’αλαταοπιπερώνουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι έως ότου πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε επίσης τα κρεμμυδάκια ολόκληρα.
Τοποθετούμε τα παραπάνω υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα
Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε μικρά κομματάκια, το αλάτι, ο πιπέρι, τη ζάχαρη, τη δάφνη, τα γαρύφαλλα το μαϊντανό και λίγο νερό αν χρειάζεται.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα όταν πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ’ αφήνουμε να σιγοβράζει έως ότου βράσει καλά το κρέας και δέσει η σάλτσα.
Γαρνίρετε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι πιλάφι.
Περιχύνουμε το κρέας με το ξίδι και το αφήνουμε να μαριναριστεί για1- 2 ώρες ή και για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο.
Εν συνεχεία τα στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος, τ’αλαταοπιπερώνουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι έως ότου πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε επίσης τα κρεμμυδάκια ολόκληρα.
Τοποθετούμε τα παραπάνω υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα
Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε μικρά κομματάκια, το αλάτι, ο πιπέρι, τη ζάχαρη, τη δάφνη, τα γαρύφαλλα το μαϊντανό και λίγο νερό αν χρειάζεται.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα όταν πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ’ αφήνουμε να σιγοβράζει έως ότου βράσει καλά το κρέας και δέσει η σάλτσα.
Γαρνίρετε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι πιλάφι.
08/10/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: