Κουνέλι ραγκού με μανιτάρια

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
• 1 κουνέλι περίπου 1 ½ κιλό
• 2 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο ή ελαιόλαδο
• 1 καρώτο
• 1 κρεμμύδι
• 2 πράσα
• 1 κλωνάρι σέλινο
• 250 γραμ. μανιτάρια
• Χυμός λεμονιού
• Αλάτι, Πιπέρι
• 1 γαρύφαλλο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• ½ φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
• Ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
• Ξύδι με νερό
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Χωρίζουμε το κουνέλι σε μερίδες.
• Το πλένουμε με ξυδόνερο και το στραγγίζουμε.
• Το ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
• Σε τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο ή λάδι το κουνέλι και στη συνέχεια το βάζουμε σε πήλινη χύτρα ή σε κατσαρόλα.
• Σοτάρουμε στο τηγάνι κρεμμύδι, καρώτο, σέλινο, πράσα αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
• Ρίχνουμε το μίγμα στο κουνέλι .
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλο, σκόρδο, κρασί και αρκετό ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, ώστε να τα σκεπάσει.
• Αφήνουμε το κουνέλι να σιγοψηθεί επί μία περίπου ώρα.
• Κόβουμε σε φετάκια τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε.
• Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα προς το τέλος του μαγειρέματος.
Από Anasia 04/06/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code