Συστατικά
8226; 1 κουνέλι περίπου 1 ½ κιλό
8226; 2 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο ή ελαιόλαδο
8226; 1 καρώτο
8226; 1 κρεμμύδι
8226; 2 πράσα
8226; 1 κλωνάρι σέλινο
8226; 250 γραμ. μανιτάρια
8226; Χυμός λεμονιού
8226; Αλάτι, Πιπέρι
8226; 1 γαρύφαλλο
8226; 1 σκελίδα σκόρδο
8226; ½ φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
8226; Ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
8226; Ξύδι με νερό
8226; 2 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο ή ελαιόλαδο
8226; 1 καρώτο
8226; 1 κρεμμύδι
8226; 2 πράσα
8226; 1 κλωνάρι σέλινο
8226; 250 γραμ. μανιτάρια
8226; Χυμός λεμονιού
8226; Αλάτι, Πιπέρι
8226; 1 γαρύφαλλο
8226; 1 σκελίδα σκόρδο
8226; ½ φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
8226; Ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
8226; Ξύδι με νερό

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Χωρίζουμε το κουνέλι σε μερίδες.
• Το πλένουμε με ξυδόνερο και το στραγγίζουμε.
• Το ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
• Σε τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο ή λάδι το κουνέλι και στη συνέχεια το βάζουμε σε πήλινη χύτρα ή σε κατσαρόλα.
• Σοτάρουμε στο τηγάνι κρεμμύδι, καρώτο, σέλινο, πράσα αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
• Ρίχνουμε το μίγμα στο κουνέλι .
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλο, σκόρδο, κρασί και αρκετό ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, ώστε να τα σκεπάσει.
• Αφήνουμε το κουνέλι να σιγοψηθεί επί μία περίπου ώρα.
• Κόβουμε σε φετάκια τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε.
• Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα προς το τέλος του μαγειρέματος.
• Το πλένουμε με ξυδόνερο και το στραγγίζουμε.
• Το ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
• Σε τηγάνι σοτάρουμε με το βούτυρο ή λάδι το κουνέλι και στη συνέχεια το βάζουμε σε πήλινη χύτρα ή σε κατσαρόλα.
• Σοτάρουμε στο τηγάνι κρεμμύδι, καρώτο, σέλινο, πράσα αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
• Ρίχνουμε το μίγμα στο κουνέλι .
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλο, σκόρδο, κρασί και αρκετό ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, ώστε να τα σκεπάσει.
• Αφήνουμε το κουνέλι να σιγοψηθεί επί μία περίπου ώρα.
• Κόβουμε σε φετάκια τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε.
• Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα προς το τέλος του μαγειρέματος.
04/06/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: