Συστατικά
1 κοτόπουλο μεγάλο
1 κουταλιά βούτυρο (όπου ανακατεύουμε σκόρδο ψιλοκομμένο, βασιλικό και δενδρολίβανο ξερό)
Γέμιση:
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 ασπράδι αυγού
½ ποτηράκι κονιάκ
½ ποτήρι γάλα
½ κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια και στραγγισμένα
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες Μαγειρέματος
Καθαρίζουμε, πλύνουμε και βάζουμε να στραγγίσει το κοτόπουλο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμιγνύοντας, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά. Σχηματίζεται ένας σφιχτός πολτός.
Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το κοτόπουλο το βάζουμε σε ένα ταψί και το γεμίσουμε με τη γέμιση, που ετοιμάσαμε.
Ράβουμε τη σχισμή με κλωστή ή με οδοντογλυφίδα και στερεώνουμε την πέτσα έτσι ώστε να μη χυθεί, κατά το ψήσιμο, η γέμιση.
Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα βουτύρου και μυρωδικών.
Σκεπάζουμε το ταψί μας με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200οC) για περίπου 90 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά αφαιρούμε τη λαδόκολλα για να ροδίσει το κοτόπουλο.
Όσο ψήνετε το φαγητό μας το ανοίγουμε κατά διαστήματα και το περιχύνουμε με τα υγρά του.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο μας ζεστό με μία ωραία πράσινη σαλάτα, πατάτες φούρνου ή πράσινα φασολάκια.
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου