Κοτόπουλο με Σάλτσα Μουστάρδας

Συστατικά

5 ψήφοι
1.8 από 55 ψήφοι
Για 2 άτομα

600 γραμ. κοτόπουλο σε μερίδες

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 ποτήρι (60 ml) άσπρο ξηρό κρασί

2 φλιτζάνια (500 ml) νερό

6 κουταλιές της σούπας μουστάρδα γλυκιά

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα συμπυκνωμένο

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε προσέχοντας να μην μαυρίσει και το σβήνουμε με το κρασί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και βράζουμε το κοτόπουλο για 35-40 λεπτά.

Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, αναμειγνύουμε σε ένα άλλο σκεύος τη μουστάρδα με 2-3 κουταλιές από το ζωμό του κοτόπουλου και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.

Αφού βεβαιωθούμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.

Ρίχνουμε στο κοτόπουλο τη σάλτσα της μουστάρδας, που έχουμε ετοιμάσει και ανακινούμε την κατσαρόλα καλά κρατώντας από τα χερούλια της, για να πάει η σάλτσα παντού και να αναμειχθεί με το ζωμό του κοτόπουλου.

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα πάνω στο ζεστό μάτι για λίγα λεπτά, για να πήξει η σάλτσα και να ενωθούν καλά τα υλικά.
Από Fd 12/07/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code