Συστατικά
Μπακαλιάρος παστός (όσες φέτες θέλουμε)
Λάδι κατά προτίμηση ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή απλό με λίγη μπύρα)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Λάδι κατά προτίμηση ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή απλό με λίγη μπύρα)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες Μαγειρέματος
Κόβουμε τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε σε πολύ νερό από την προηγούμενη το βράδυ (προσθέτοντας μια χούφτα αλάτι την πρώτη φορά).
Αλλάζουμε το νερό πολλές φορές-έτσι ώστε να ξαλμυρίσει καλά.
Ξεπλένουμε, αφαιρούμε το δέρμα του, κόβουμε τα κόκαλα που προεξέχουν και βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του στο κουρκούτι, που έχουμε φτιάξει λίγο πιο πριν, με αλεύρι, μπέικιν και μπύρα
.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε δυνατή φωτιά με μπόλικο λάδι.
Το σερβίρουμε με σκορδαλιά ή και παντζαροσαλάτα.
Αλλάζουμε το νερό πολλές φορές-έτσι ώστε να ξαλμυρίσει καλά.
Ξεπλένουμε, αφαιρούμε το δέρμα του, κόβουμε τα κόκαλα που προεξέχουν και βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του στο κουρκούτι, που έχουμε φτιάξει λίγο πιο πριν, με αλεύρι, μπέικιν και μπύρα
.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε δυνατή φωτιά με μπόλικο λάδι.
Το σερβίρουμε με σκορδαλιά ή και παντζαροσαλάτα.
12/08/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου