Συστατικά
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση και χτυπημένα ώστε να είναι ανοιχτά
1 πρέζα δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2-3 σκέλιδες σκόρδο λυωμένες
1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
3 αυγά χτυπημένα
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 λεμόνι σε χυμό
Αλάτι- πιπέρι
1 πρέζα δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2-3 σκέλιδες σκόρδο λυωμένες
1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
3 αυγά χτυπημένα
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 λεμόνι σε χυμό
Αλάτι- πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το λάδι, τα αυγά-λεμόνι-το αλάτι και το πιπέρι.
Μαρινάρουμε σε αυτό το μείγμα το κοτόπουλο για 12 τουλάχιστον ώρες αφήνοντας το στο ψυγείο.
Μετά ανακατεύουμε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα καλά, πανάρουμε στο μείγμα αυτό το κοτόπουλο και το πατάμε καλά με τα χέρια πάνω στο μείγμα για να κολλήσει αρκετή ποσότητα πάνω στο κοτόπουλο.
Στη σχάρα του φούρνου τοποθετούμε λαδόκολλα (ή αλουμινόχαρτο) και την αλείφουμε με λάδι.
Τοποθετούμε επάνω το παναρισμένο κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C έως ότου ροδίσει.
Στη συνέχεια το γυρίζουμε από την άλλη μεριά για να ροδίσει και αυτή.
Σερβίρεται ζεστό.
Μαρινάρουμε σε αυτό το μείγμα το κοτόπουλο για 12 τουλάχιστον ώρες αφήνοντας το στο ψυγείο.
Μετά ανακατεύουμε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα καλά, πανάρουμε στο μείγμα αυτό το κοτόπουλο και το πατάμε καλά με τα χέρια πάνω στο μείγμα για να κολλήσει αρκετή ποσότητα πάνω στο κοτόπουλο.
Στη σχάρα του φούρνου τοποθετούμε λαδόκολλα (ή αλουμινόχαρτο) και την αλείφουμε με λάδι.
Τοποθετούμε επάνω το παναρισμένο κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C έως ότου ροδίσει.
Στη συνέχεια το γυρίζουμε από την άλλη μεριά για να ροδίσει και αυτή.
Σερβίρεται ζεστό.
12/08/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: