Συστατικά
1. 1 κιλό χοιρινό
2. 1 κιλό σέλινο
3. 1 μεγάλο κρεμμύδι
4. 1 αυγό ή 2 κρόκους
5. 2 λεμόνια
6. 1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
2. 1 κιλό σέλινο
3. 1 μεγάλο κρεμμύδι
4. 1 αυγό ή 2 κρόκους
5. 2 λεμόνια
6. 1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Μαραίνουμε λίγο το κρεμμύδι με μισό ποτήρι ελαιόλαδο και αμέσως μετά βάζουμε στην κατσαρόλα τις μερίδες του χοιρινού.
• Μόλις αυτές ροδίσουν τις σβήνουμε με ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί.
• Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, που πρώτα το έχουμε βράσει και το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να ψηθεί.
• Συγχρόνως, έχουμε πλύνει, καθαρίσει και ζεματίσει το σέλινο και το έχουμε αφήσει να σουρώσει.
• Από το ζωμό κρατάμε ένα νεροπότηρο.
• Έπειτα από μισή ώρα, ανοίγουμε την κατσαρόλα με το κρέας, βλέπουμε εάν έχει ψηθεί και προσθέτουμε το σέλινο για να ψηθεί κι αυτό περίπου για είκοσι λεπτά (εάν το χοιρινό είναι μπούτι το αφήνουμε στη φωτιά για μία ώρα).
• Αμέσως μετά το κατεβάζουμε και το αυγοκόβουμε.
• Τέλος, εάν δεν έχει πιεί το ζουμί του καλά, προσθέτουμε στο αυγολέμονο ένα κουταλάκι του γλυκού κορν-φλάουερ
• Μόλις αυτές ροδίσουν τις σβήνουμε με ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί.
• Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, που πρώτα το έχουμε βράσει και το αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να ψηθεί.
• Συγχρόνως, έχουμε πλύνει, καθαρίσει και ζεματίσει το σέλινο και το έχουμε αφήσει να σουρώσει.
• Από το ζωμό κρατάμε ένα νεροπότηρο.
• Έπειτα από μισή ώρα, ανοίγουμε την κατσαρόλα με το κρέας, βλέπουμε εάν έχει ψηθεί και προσθέτουμε το σέλινο για να ψηθεί κι αυτό περίπου για είκοσι λεπτά (εάν το χοιρινό είναι μπούτι το αφήνουμε στη φωτιά για μία ώρα).
• Αμέσως μετά το κατεβάζουμε και το αυγοκόβουμε.
• Τέλος, εάν δεν έχει πιεί το ζουμί του καλά, προσθέτουμε στο αυγολέμονο ένα κουταλάκι του γλυκού κορν-φλάουερ
01/10/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου