Κοτόπουλο κρασάτο

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
1. 1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα

2. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3. 100 γραμ. μπέικον κομμένο σε κομματάκια

4. 16 κρεμμύδια

5. 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες

6. ½ μπουκάλι κόκκινο ξερό κρασί

7. 2 φλιτζάνια ζωμό κότας (από 1 κύβο συμπυκνωμένου ζωμού κότας)

8. 2 φύλλα δάφνης

9. 1 κουταλιά του τσαγιού δενδρολίβανο

10. 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι διαλυμένο σε κρύο νερό

11. Αλάτι-πιπέρι
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και αφαιρούμε τυχόν υπολείμματα από πούπουλα με το χέρι ή με ψαλίδι.

• Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

• Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια (Για ευκολία στο καθάρισμα βουτάμε τα κρεμμύδια, σε βραστό νερό, για 3-4 λεπτά, τα σουρώνουμε κι αφού κρυώσουν λίγο κόβουμε τις άκρες και αφαιρούμε όλα τα φλούδια μαζί).

• Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια και μετά το μπέικον και το κοτόπουλο, απʼ όλες τις πλευρές.

• Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα δύο φλιτζάνια ζωμό κότας, τη δάφνη και το δενδρολίβανο.

• Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό 30-40 λεπτά.

• Προς το τέλος ρίχνουμε τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο.

• Αφού βεβαιωθούμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί καλά και σε βάθος ρίχνουμε στην κατσαρόλα το διαλυμένο σε νερό αλεύρι.

• Βράζουμε το φαγητό για 4-5 λεπτά ακόμη.
Από Anasia 02/10/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code