Συστατικά
1. 1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
2. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3. 100 γραμ. μπέικον κομμένο σε κομματάκια
4. 16 κρεμμύδια
5. 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
6. ½ μπουκάλι κόκκινο ξερό κρασί
7. 2 φλιτζάνια ζωμό κότας (από 1 κύβο συμπυκνωμένου ζωμού κότας)
8. 2 φύλλα δάφνης
9. 1 κουταλιά του τσαγιού δενδρολίβανο
10. 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι διαλυμένο σε κρύο νερό
11. Αλάτι-πιπέρι
2. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3. 100 γραμ. μπέικον κομμένο σε κομματάκια
4. 16 κρεμμύδια
5. 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
6. ½ μπουκάλι κόκκινο ξερό κρασί
7. 2 φλιτζάνια ζωμό κότας (από 1 κύβο συμπυκνωμένου ζωμού κότας)
8. 2 φύλλα δάφνης
9. 1 κουταλιά του τσαγιού δενδρολίβανο
10. 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι διαλυμένο σε κρύο νερό
11. Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και αφαιρούμε τυχόν υπολείμματα από πούπουλα με το χέρι ή με ψαλίδι.
• Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
• Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια (Για ευκολία στο καθάρισμα βουτάμε τα κρεμμύδια, σε βραστό νερό, για 3-4 λεπτά, τα σουρώνουμε κι αφού κρυώσουν λίγο κόβουμε τις άκρες και αφαιρούμε όλα τα φλούδια μαζί).
• Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια και μετά το μπέικον και το κοτόπουλο, απʼ όλες τις πλευρές.
• Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα δύο φλιτζάνια ζωμό κότας, τη δάφνη και το δενδρολίβανο.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό 30-40 λεπτά.
• Προς το τέλος ρίχνουμε τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο.
• Αφού βεβαιωθούμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί καλά και σε βάθος ρίχνουμε στην κατσαρόλα το διαλυμένο σε νερό αλεύρι.
• Βράζουμε το φαγητό για 4-5 λεπτά ακόμη.
• Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
• Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια (Για ευκολία στο καθάρισμα βουτάμε τα κρεμμύδια, σε βραστό νερό, για 3-4 λεπτά, τα σουρώνουμε κι αφού κρυώσουν λίγο κόβουμε τις άκρες και αφαιρούμε όλα τα φλούδια μαζί).
• Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια και μετά το μπέικον και το κοτόπουλο, απʼ όλες τις πλευρές.
• Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα δύο φλιτζάνια ζωμό κότας, τη δάφνη και το δενδρολίβανο.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό 30-40 λεπτά.
• Προς το τέλος ρίχνουμε τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο.
• Αφού βεβαιωθούμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί καλά και σε βάθος ρίχνουμε στην κατσαρόλα το διαλυμένο σε νερό αλεύρι.
• Βράζουμε το φαγητό για 4-5 λεπτά ακόμη.
02/10/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου