Πατσάς (Κοιλιά, πόδι)

Συστατικά

15 ψήφοι
4.5 από 5 15 ψήφοι
2 κιλά κοιλιά μοσχαρίσια (καλά καθαρισμένη)
1 πόδι μοσχαρίσιο
2 πατάτες μέτριες
2 κρεμμύδια μέτρια
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι

Υλικά για την προετοιμασία:
3 κ.γ αλάτι
3 κ.σ ξίδι,
1 λεμόνι
Νερό
Πατσάς (Κοιλιά, πόδι)
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Μέσα σε ένα δοχείο βάζουμε την κοιλιά και το πόδι μαζί με μπόλικο νερό.

Προσθέτουμε στο νερό 3 κουταλιές ξύδι, 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, στύβουμε ένα λεμόνι και κόβουμε τη φλούδα σε λεπτές φέτες. Τα αφήνουμε 5-6 ώρες.

Όταν βγάλουμε την κοιλιά και το πόδι από το δοχείο με το νερό τα καθαρίζουμε (τυχόν υπολείμματα) και τα πλένουμε καλά.
Κόβουμε το πόδι σε κομμάτια (ροδέλες) και την κοιλιά σε κομμάτια 10-15 εκατοστών και τα βάζουμε σε χύτρα ταχύτητος.

Προσθέτουμε νερό, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Όταν αρχίσει η βαλβίδα να γυρίζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2.30΄-3 ώρες .

Αποσύρουμε από την εστία τη χύτρα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και σε ένα σανίδι κοπής υλικών μαγειρικής τα πατάμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Κατόπιν κόβουμε την κοιλιά και το πόδι ψιλό ή χοντρό όπως το θέλουμε.

Ξαναβάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι και τα βράζουμε 30΄-40΄ λεπτά και ο πατσάς μας είναι έτοιμος.

Κατά το σερβίρισμα προσθέτουμε σκορδοστούμπι ή ξύδι και πάπρικα αν θέλουμε.
Από Dimitris 21/12/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code