Συστατικά
1 χοιρινό κεφάλι καθαρισμένο από το δέρμα και κομμένο σε δυο τρία σημεία
2 πατάτες
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ξύδι
αλάτι
Οδηγίες Μαγειρέματος
Βάζουμε το κεφάλι σε ένα δοχείο με μπόλικο νερό, προσθέτουμε 2-3 κουταλάκια αλάτι, ξίδι και το αφήνουμε 6-8 ώρες. Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές, έως ότου καθαρίσει από το αίμα.
Αφού το καθαρίσουμε από τυχόν υπολείμματα δέρματος και βγάλουμε όσο λίπος μπορούμε, το βάζουμε στην κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας, να πάρει μία βράση και να αφαιρέσουμε τον αφρό.
Κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και ένα κουταλάκι αλάτι και το βράζουμε για 3 ώρες.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι.
Βγάζουμε το κεφάλι το καθαρίζουμε από τα κόκαλα
Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα υπόλοιπα υλικά (πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδο) και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 3 τρία κουταλάκια αλάτι και το βράζουμε για άλλα 30-45 λεπτά.
Αφήνουμε τη σούπα να παγώσει και μαζεύουμε το λίπος από την επιφάνειά της.
Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τη σούπα για μεγάλο διάστημα, μπορούμε, χρησιμοποιήσουμε κουπάκια γιαουρτιού (320 γρ.) με καπάκι και να τα βάλουμε στον καταψύκτη. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά, όσα κουπάκια θέλουμε να φάμε και τα υπόλοιπα διατηρούνται.
Καλή όρεξη
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου