Συστατικά
για 4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
4 μικρά κοτσάνια σέλινο κομμένα σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές λευκό κρασί (προαιρετικό)
8 φλιτζάνια νερό
750γρ. σφυρίδα κομμένη σε κομμάτια 2-3 εκ.
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
4 μικρά κοτσάνια σέλινο κομμένα σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές λευκό κρασί (προαιρετικό)
8 φλιτζάνια νερό
750γρ. σφυρίδα κομμένη σε κομμάτια 2-3 εκ.
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Οδηγίες Μαγειρέματος
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε το νερό, προσθέτουμε το κρασί (αν θέλουμε) και αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά, γύρω στα 10-15 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σφυρίδα και σιγοβράζουμε μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το ψάρι.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό πριν σερβίρουμε.
Η σούπα σερβίρεται και ζεστή και κρύα με μια πράσινη σαλάτα, φρυγανισμένο ψωμί και τυρί εφόσον μας αρέσει.
19/11/2012
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: