Κοτόσουπα

Συστατικά

4 ψήφοι
4.8 από 54 ψήφοι

1 κοτόπουλο (προτιμότερο κόκορα χωριάτικο)
3 πατάτες μεγαλούτσικες ολόκληρες
3 κρεμμύδια ολόκληρα
1/2 φλιτζάνι  του  τσαγιού φιδέ σπασμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 καρότα
4-5 γαρίφαλα
Λίγο μαύρο πιπέρι (σε κόκκους),
Αλάτι
1-2 λεμόνια προαιρετικά ( ανάλογα το πόσο ξινή τη θέλουμε)

Κοτόσουπα
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Αφού πλύνουμε καλά το κοτόπουλο, το βάζουμε στο τραπέζι, το χτυπάμε με το χέρι, για να σπάσουν τα κόκκαλα και αφαιρούμε την πέτσα του.


Βάζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσει, σκεπάζοντας το με νερό.


Αφού μαζέψουμε τον αφρό, προσθέτουμε  τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα τους κόκκους  πιπεριού, τα γαρύφαλλα και ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι.


Το αφήνουμε να βράσει 1 ½ ώρα περίπου ( εάν είναι χωριάτικο 2 ώρες).


Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και εφόσον έχει κρυώσει λίγο το κοτόπουλο, το βγάζουμε  και το καθαρίζουμε από τα κόκκαλα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια,  πατάμε της πατάτες τα κρεμμύδια και τα δύο καρότα να γίνουν πουρές, το άλλο καρότο το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.


Ξαναβάζουνε τα υλικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον φιδέ, το λάδι, δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι και βράζουμε για 15-20 λεπτά ακόμη (ίσως να χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό, αν ναι, το βράζουμε και το βάζουμε).


Αφού τελειώσει το βράσιμο, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού (εφόσον μας αρέσει) και η σούπα μας είναι έτοιμη. Κατά το σερβίρισμα, τη σούπα τη γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.


Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τη σούπα για πολύ καιρό, τη βάζουμε σε κουπάκια γιαουρτιού 320γρ και την τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Από Δημήτρης 06/02/2013
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon
Μαρία στις 09/03/2013 19:38
0 ψήφοι
Τέλεια η συνταγή! Την φτιάξαμε και έγινε πεντανόστιμη!!!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code