Συστατικά
1 κιλό νωπά μανιτάρια πλευρώτους ή 100 γραμ. αποξηραμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια
1 μαρούλι
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
Αλάτι, πιπέρι
Άνηθο
Λάδι (όχι στην αλάδωτη συνταγή)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ:
α) 1 αυγό
1 λεμόνι (χυμός)
β) Για την αλάδωτη παραλλαγή
4 κουταλιές σούπας ταχίνι
4 κουταλιές νερό
1 λεμόνι (χυμός)
2 ματσάκια κρεμμυδάκια
1 μαρούλι
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
Αλάτι, πιπέρι
Άνηθο
Λάδι (όχι στην αλάδωτη συνταγή)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ:
α) 1 αυγό
1 λεμόνι (χυμός)
β) Για την αλάδωτη παραλλαγή
4 κουταλιές σούπας ταχίνι
4 κουταλιές νερό
1 λεμόνι (χυμός)

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε (με λάδι ή χωρίς) τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, τα οποία προηγουμένως έχουμε καθαρίσει, πλύνει και κόψει σε κομματάκια.
• Καθαρίζουμε το μαρούλι, το πλένουμε, το κόβουμε και το ζεματάμε.
• Μόλις τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια σοταριστούν, προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1,5 λίτρο νερό, το μαρούλι, αλάτι-πιπέρι.
• Αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε το ρύζι.
• Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο βάζουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
• Στο τέλος προσθέτουμε το αυγολέμονο ή για αλάδωτη συνταγή χτυπάμε το ταχίνι με το νερό, ώσπου να γίνει σαν γάλα, στο οποίο προσθέτουμε το λεμόνι και το ρίχνουμε στη σούπα, όπως το αυγολέμονο.
• Καθαρίζουμε το μαρούλι, το πλένουμε, το κόβουμε και το ζεματάμε.
• Μόλις τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια σοταριστούν, προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1,5 λίτρο νερό, το μαρούλι, αλάτι-πιπέρι.
• Αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε το ρύζι.
• Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο βάζουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
• Στο τέλος προσθέτουμε το αυγολέμονο ή για αλάδωτη συνταγή χτυπάμε το ταχίνι με το νερό, ώσπου να γίνει σαν γάλα, στο οποίο προσθέτουμε το λεμόνι και το ρίχνουμε στη σούπα, όπως το αυγολέμονο.
01/10/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου