Μανιταρόσουπα (Μπορεί να γίνει και αλάδωτη)

Συστατικά

2 ψήφοι
3.0 από 52 ψήφοι
1 κιλό νωπά μανιτάρια πλευρώτους ή 100 γραμ. αποξηραμένα

2 ματσάκια κρεμμυδάκια

1 μαρούλι

1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι

Αλάτι, πιπέρι

Άνηθο

Λάδι (όχι στην αλάδωτη συνταγή)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ:

α) 1 αυγό

1 λεμόνι (χυμός)

β) Για την αλάδωτη παραλλαγή

4 κουταλιές σούπας ταχίνι

4 κουταλιές νερό

1 λεμόνι (χυμός)
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε (με λάδι ή χωρίς) τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, τα οποία προηγουμένως έχουμε καθαρίσει, πλύνει και κόψει σε κομματάκια.

• Καθαρίζουμε το μαρούλι, το πλένουμε, το κόβουμε και το ζεματάμε.

• Μόλις τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια σοταριστούν, προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1,5 λίτρο νερό, το μαρούλι, αλάτι-πιπέρι.

• Αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε το ρύζι.

• Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο βάζουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.

• Στο τέλος προσθέτουμε το αυγολέμονο ή για αλάδωτη συνταγή χτυπάμε το ταχίνι με το νερό, ώσπου να γίνει σαν γάλα, στο οποίο προσθέτουμε το λεμόνι και το ρίχνουμε στη σούπα, όπως το αυγολέμονο.
Από Anasia 01/10/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code