Συστατικά
8226; 1/2 κιλό άπαχο κιμά
8226; 1/2 φλιτζάνι σκούρο ρύζι ή τέσσερις κουταλιές της σούπας
8226; 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισή κουταλιά ξερό ή
φρέσκο βασιλικό
8226; 1 ώριμη ντομάτα
8226; 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
8226; 1 μέτριο κρεμμύδι
8226; 1 αυγό
8226; 1 λεμόνι
8226; 5 με 6 κουταλιές της σούπας λάδι
8226; λίγο άνηθο, αλάτι και πιπέρι
8226; 1/2 φλιτζάνι σκούρο ρύζι ή τέσσερις κουταλιές της σούπας
8226; 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισή κουταλιά ξερό ή
φρέσκο βασιλικό
8226; 1 ώριμη ντομάτα
8226; 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
8226; 1 μέτριο κρεμμύδι
8226; 1 αυγό
8226; 1 λεμόνι
8226; 5 με 6 κουταλιές της σούπας λάδι
8226; λίγο άνηθο, αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τρίβουμε το κρεμμύδι, τη μισή ντομάτα και προσθέτουμε το ρύζι, όλα τα μυρωδικά μαζί με δυο κουταλιές λάδι. Το ρύζι το πλένουμε πριν το ανακατέψουμε με τα άλλα υλικά και σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το αναποφλοίωτο το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο νερό για να μαλακώσει.
• Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και τα πλάθουμε.
• Στη συνέχεια ένα-ένα τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει και βράζουν περίπου τέσσερα ποτήρια νερό, ο υπόλοιπος χυμός ντομάτας, το υπόλοιπο λάδι και τα μπαχαρικά ( αλάτι και πιπέρι).
• Αφού βράσουν όλα μαζί για περίπου μισή ώρα τα αβγοκόβουμε με τον γνωστό τρόπο.
• Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και τα πλάθουμε.
• Στη συνέχεια ένα-ένα τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει και βράζουν περίπου τέσσερα ποτήρια νερό, ο υπόλοιπος χυμός ντομάτας, το υπόλοιπο λάδι και τα μπαχαρικά ( αλάτι και πιπέρι).
• Αφού βράσουν όλα μαζί για περίπου μισή ώρα τα αβγοκόβουμε με τον γνωστό τρόπο.
12/11/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: