Γιουβαρλάκια με ντομάτα

Συστατικά

2 ψήφοι
4.5 από 52 ψήφοι
• 1/2 κιλό άπαχο κιμά

• 1/2 φλιτζάνι σκούρο ρύζι ή τέσσερις κουταλιές της σούπας

• 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισή κουταλιά ξερό ή
φρέσκο βασιλικό

• 1 ώριμη ντομάτα

• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

• 1 μέτριο κρεμμύδι

• 1 αυγό

• 1 λεμόνι

• 5 με 6 κουταλιές της σούπας λάδι

• λίγο άνηθο, αλάτι και πιπέρι
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Σε μία λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τρίβουμε το κρεμμύδι, τη μισή ντομάτα και προσθέτουμε το ρύζι, όλα τα μυρωδικά μαζί με δυο κουταλιές λάδι. Το ρύζι το πλένουμε πριν το ανακατέψουμε με τα άλλα υλικά και σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το αναποφλοίωτο το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο νερό για να μαλακώσει.


• Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και τα πλάθουμε.

• Στη συνέχεια ένα-ένα τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει και βράζουν περίπου τέσσερα ποτήρια νερό, ο υπόλοιπος χυμός ντομάτας, το υπόλοιπο λάδι και τα μπαχαρικά ( αλάτι και πιπέρι).

• Αφού βράσουν όλα μαζί για περίπου μισή ώρα τα αβγοκόβουμε με τον γνωστό τρόπο.
Από Anasia 12/11/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code