Συστατικά
1 λάχανο 1,5 -2 κιλά
3 καρότα
2 πιπεριές κόκκινες
100 γραμμ. σέλινο φύλλα και ρίζα.
Αλάτι
2 λεμόνια (το χυμό)
3 καρότα
2 πιπεριές κόκκινες
100 γραμμ. σέλινο φύλλα και ρίζα.
Αλάτι
2 λεμόνια (το χυμό)
Οδηγίες Μαγειρέματος
Καθαρίζουμε και πλένουμε το λάχανο, τα καρότα, τις πιπεριές και το σέλινο.
Κόβουμε το λάχανο στα 4, παίρνουμε το ¼ και το κόβουμε όσο ψιλό μπορούμε, κατόπιν και τα άλλα ¾.
Βγάζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε τα φύλλα του σέλινου, όσο λεπτά μπορούμε.
Τρίβουμε τη σελινόριζα και το καρότο στον τριφτή.
Προσθέτουμε στο μίγμα των λαχανικών 2,5- 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, πατώντας τα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Τη βάζουμε σε ένα τάπερ και την περιχύνουμε με το χυμό των λεμονιών.
Ανακατεύουμε να πάει παντού το λεμόνι και την πιέζουμε με ένα κουτάλι (πίσω μέρος), για να μη δημιουργηθούν κενά και μας μαυρίσει.
Κάθε φορά, που παίρνουμε σαλάτα από το τάπερ, πιέζουμε το υπόλοιπο υλικό.
Όταν βάλουμε στη σαλατιέρα, για να φάμε, προσθέτουμε μόνο λάδι και καλή μας όρεξη.
Κόβουμε το λάχανο στα 4, παίρνουμε το ¼ και το κόβουμε όσο ψιλό μπορούμε, κατόπιν και τα άλλα ¾.
Βγάζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε τα φύλλα του σέλινου, όσο λεπτά μπορούμε.
Τρίβουμε τη σελινόριζα και το καρότο στον τριφτή.
Προσθέτουμε στο μίγμα των λαχανικών 2,5- 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί, πατώντας τα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Τη βάζουμε σε ένα τάπερ και την περιχύνουμε με το χυμό των λεμονιών.
Ανακατεύουμε να πάει παντού το λεμόνι και την πιέζουμε με ένα κουτάλι (πίσω μέρος), για να μη δημιουργηθούν κενά και μας μαυρίσει.
Κάθε φορά, που παίρνουμε σαλάτα από το τάπερ, πιέζουμε το υπόλοιπο υλικό.
Όταν βάλουμε στη σαλατιέρα, για να φάμε, προσθέτουμε μόνο λάδι και καλή μας όρεξη.
19/12/2010
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: