Συστατικά
4 αυγά
600 γραμ. ντομάτες ώριμες
1 κουτάλια της σούπας βούτυρο ή αντίστοιχο λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
600 γραμ. ντομάτες ώριμες
1 κουτάλια της σούπας βούτυρο ή αντίστοιχο λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες Μαγειρέματος
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε το τηγάνι με το βούτυρο στη φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες χωρίς τους σπόρους, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Τις αφήνουμε να βράσουν έως ότου απορροφήσουν το υγρό τους και αρχίσουν να γλασάρονται.
Σπάζουμε τότε τα αυγά (ελέγχοντας τα) σ’ένα λεκανάκι, τα χτυπάμε λίγο με το πιρούνι και τ’ αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι με τη ντομάτα.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και τ’ ανακατεύουμε συνεχώς με το πιρούνι έως ότου ψηθούν.
Μόλις πήξουν, τα σερβίρουμε στη μέση μίας στρογγυλής πιατέλας και γύρω-γύρω γαρνίρουμε με πατατάκια τηγανιτά και κρουτόν κομμένα τρίγωνα.
Καλή όρεξη!
Βάζουμε το τηγάνι με το βούτυρο στη φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες χωρίς τους σπόρους, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Τις αφήνουμε να βράσουν έως ότου απορροφήσουν το υγρό τους και αρχίσουν να γλασάρονται.
Σπάζουμε τότε τα αυγά (ελέγχοντας τα) σ’ένα λεκανάκι, τα χτυπάμε λίγο με το πιρούνι και τ’ αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι με τη ντομάτα.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και τ’ ανακατεύουμε συνεχώς με το πιρούνι έως ότου ψηθούν.
Μόλις πήξουν, τα σερβίρουμε στη μέση μίας στρογγυλής πιατέλας και γύρω-γύρω γαρνίρουμε με πατατάκια τηγανιτά και κρουτόν κομμένα τρίγωνα.
Καλή όρεξη!
24/01/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου