Συστατικά
(για 12 κομμάτια)
• 225 γραμ. αλεύρι
• 15 γραμ. νωπή μαγιά μπύρας
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 150 γραμ. γάλα ζεστό (όχι καυτό)
• Λίγο αλάτι
• 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
• 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
• 120 γραμ. βούτυρο παγωμένο
• 1 κρόκο αυγού χτυπημένο
• Μαρμελάδα πορτοκάλι για το σερβίρισμα
• 225 γραμ. αλεύρι
• 15 γραμ. νωπή μαγιά μπύρας
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 150 γραμ. γάλα ζεστό (όχι καυτό)
• Λίγο αλάτι
• 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
• 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
• 120 γραμ. βούτυρο παγωμένο
• 1 κρόκο αυγού χτυπημένο
• Μαρμελάδα πορτοκάλι για το σερβίρισμα
Οδηγίες Μαγειρέματος
Σε ένα μπώλ διαλύουμε στο νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, αναμειγνύουμε το αλάτι με το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και στη συνέχεια τη μαγιά και το γάλα.
Τα ανακατεύουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστούν και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ελαστικό.
Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο. Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε μικρά κυβάκια και τα απλώνουμε στη μέση της ζύμης.
Διπλώνουμε τη ζύμη σε φάκελο και την πιέζουμε με τον πλάστη. Επαναλαμβάνουμε το δίπλωμα της ζύμης και το άνοιγμα της ζύμης άλλες δύο φορές.
Την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Τυλίγουμε κάθε τρίγωνο αρχίζοντας από τη μεγάλη πλευρά, τα καμπυλώνουμε και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Τα αφήνουμε 1 ώρα, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε 15 λεπτά στους 190ο C.
Σερβίρουμε τα κρουασάν με τη μαρμελάδα.
Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μια τομή στην εσωτερική πλευρά του κρουασάν και να βάλουμε μέσα μαρμελάδα ή μερέντα.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, αναμειγνύουμε το αλάτι με το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και στη συνέχεια τη μαγιά και το γάλα.
Τα ανακατεύουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστούν και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ελαστικό.
Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο φύλλο. Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε μικρά κυβάκια και τα απλώνουμε στη μέση της ζύμης.
Διπλώνουμε τη ζύμη σε φάκελο και την πιέζουμε με τον πλάστη. Επαναλαμβάνουμε το δίπλωμα της ζύμης και το άνοιγμα της ζύμης άλλες δύο φορές.
Την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Τυλίγουμε κάθε τρίγωνο αρχίζοντας από τη μεγάλη πλευρά, τα καμπυλώνουμε και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Τα αφήνουμε 1 ώρα, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε 15 λεπτά στους 190ο C.
Σερβίρουμε τα κρουασάν με τη μαρμελάδα.
Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μια τομή στην εσωτερική πλευρά του κρουασάν και να βάλουμε μέσα μαρμελάδα ή μερέντα.
07/03/2010
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: