Ντοματόψωμο

Συστατικά

1 ψήφος
5.0 από 51 ψήφος
2,5 κ. Αλεύρι 55% πολυτελείας
100 γρ. Μαγιά
1,2 λίτρα Νερό
25 γρ. Αλάτι
25 γρ. Ζάχαρη
400-500 γρ. Ντομάτα (κονκασέ)
500 γρ. Προζύμι ξινό
Λίγη Ρίγανη
Ντοματόψωμο
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Ζυμώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά (σε τρίμμα), τη ζάχαρη και το νερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Την κόβουμε σε τεμάχια των 200 γραμμ. το καθένα. και τα πλάθουμε σε σχήμα μικρής μπαγκέτας.

Πιέζουμε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού και στη συνέχεια ανοίγουμε ένα αυλάκι κάθετα με τα δύο δάχτυλά μας.

Γεμίζουμε το αυλάκι αυτό με ντομάτα και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και αλάτι.

Αφήνουμε τα ψωμάκια στη στόφα για 15-20 λεπτά στους 35-65C. Τέλος, τα ψήνουμε στους 220C με ατμό για 30 λεπτά.
Από Foodland 22/10/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code