Συστατικά
2,5 κ. Αλεύρι 55% πολυτελείας
100 γρ. Μαγιά
1,2 λίτρα Νερό
25 γρ. Αλάτι
25 γρ. Ζάχαρη
400-500 γρ. Ντομάτα (κονκασέ)
500 γρ. Προζύμι ξινό
Λίγη Ρίγανη
100 γρ. Μαγιά
1,2 λίτρα Νερό
25 γρ. Αλάτι
25 γρ. Ζάχαρη
400-500 γρ. Ντομάτα (κονκασέ)
500 γρ. Προζύμι ξινό
Λίγη Ρίγανη
Οδηγίες Μαγειρέματος
Ζυμώνουμε το αλεύρι, τη μαγιά (σε τρίμμα), τη ζάχαρη και το νερό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Την κόβουμε σε τεμάχια των 200 γραμμ. το καθένα. και τα πλάθουμε σε σχήμα μικρής μπαγκέτας.
Πιέζουμε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού και στη συνέχεια ανοίγουμε ένα αυλάκι κάθετα με τα δύο δάχτυλά μας.
Γεμίζουμε το αυλάκι αυτό με ντομάτα και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και αλάτι.
Αφήνουμε τα ψωμάκια στη στόφα για 15-20 λεπτά στους 35-65C. Τέλος, τα ψήνουμε στους 220C με ατμό για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Την κόβουμε σε τεμάχια των 200 γραμμ. το καθένα. και τα πλάθουμε σε σχήμα μικρής μπαγκέτας.
Πιέζουμε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού και στη συνέχεια ανοίγουμε ένα αυλάκι κάθετα με τα δύο δάχτυλά μας.
Γεμίζουμε το αυλάκι αυτό με ντομάτα και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και αλάτι.
Αφήνουμε τα ψωμάκια στη στόφα για 15-20 λεπτά στους 35-65C. Τέλος, τα ψήνουμε στους 220C με ατμό για 30 λεπτά.
22/10/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: