Συστατικά
2.400 γρ. Αλεύρι 70%
1.800 γρ. Αλεύρι τ. 90%
200 γρ. Μαγιά
500 γρ. Βούτυρο μαλακό
60 γρ. Αλάτι
1.000 γρ. Ελιές
2.250 λίτρα Νερό
500 γρ. Προζύμι ξινό
Λίγη Ρίγανη
1.800 γρ. Αλεύρι τ. 90%
200 γρ. Μαγιά
500 γρ. Βούτυρο μαλακό
60 γρ. Αλάτι
1.000 γρ. Ελιές
2.250 λίτρα Νερό
500 γρ. Προζύμι ξινό
Λίγη Ρίγανη
Οδηγίες Μαγειρέματος
Ζυγίζουμε προσεκτικά τα υλικά και τα ρίχνουμε στο ζυμωτήριο εκτός από τις ελιές.
Αφού δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη προσθέτουμε και τις ελιές. Λαδώνουμε τον πάγκο μας και κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια των 200 γραμμ. το καθένα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια τη ζύμη, τα πατάμε να γίνουν στρογγυλά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένες λαμαρίνες.
Προσθέτουμε ροδέλες ελιάς και ρίγανη στην επιφάνεια.
Στοφάρουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε τα ψωμάκια στους 200C για 45 λεπτά.
Αφού δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη προσθέτουμε και τις ελιές. Λαδώνουμε τον πάγκο μας και κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια των 200 γραμμ. το καθένα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια τη ζύμη, τα πατάμε να γίνουν στρογγυλά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένες λαμαρίνες.
Προσθέτουμε ροδέλες ελιάς και ρίγανη στην επιφάνεια.
Στοφάρουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε τα ψωμάκια στους 200C για 45 λεπτά.
22/10/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου