Συστατικά
3 κ. Αλεύρι δυνατό
3 κ. Αλεύρι 70%
100 γρ. Αλάτι
200 γρ. Μαγιά
800 γρ. Προζύμι ξινό
150 γρ. Βούτυρο λιωμένο
15 γρ. Ρίγανη
15 γρ. Πιπέρι λευκό
3,3 λ. Νερό κρύο
1 κ. Φέτα σε τρίμματα
3 κ. Αλεύρι 70%
100 γρ. Αλάτι
200 γρ. Μαγιά
800 γρ. Προζύμι ξινό
150 γρ. Βούτυρο λιωμένο
15 γρ. Ρίγανη
15 γρ. Πιπέρι λευκό
3,3 λ. Νερό κρύο
1 κ. Φέτα σε τρίμματα
Οδηγίες Μαγειρέματος
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο εκτός από τη φέτα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Προσθέτουμε το τυρί στο τέλος και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 100 γραμμ. το καθένα.
Τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες, τα ψεκάζουμε με νερό, τα πατάμε ελαφρώς με τα δάχτυλα και προσθέτουμε επιπλέον φέτα και λίγη ρίγανη.
Τα βάζουμε στη στόφα για 25 λεπτά σε θερμοκρασία 300C και υγρασία 70%.
Τέλος, ψήνουμε τα ψωμάκια στους 220C για 30-35 λεπτά.
Προσθέτουμε το τυρί στο τέλος και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 100 γραμμ. το καθένα.
Τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες, τα ψεκάζουμε με νερό, τα πατάμε ελαφρώς με τα δάχτυλα και προσθέτουμε επιπλέον φέτα και λίγη ρίγανη.
Τα βάζουμε στη στόφα για 25 λεπτά σε θερμοκρασία 300C και υγρασία 70%.
Τέλος, ψήνουμε τα ψωμάκια στους 220C για 30-35 λεπτά.
22/10/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου