Συστατικά
½ κιλό κιμάς
4 μαρούλια μεγάλα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 φλιτζανάκι ρύζι
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι
Για τη σάλτσα:
1-2 αυγά
½ λεμόνι
1 κουταλιά κορν φλάουρ
4 μαρούλια μεγάλα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 φλιτζανάκι ρύζι
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι
Για τη σάλτσα:
1-2 αυγά
½ λεμόνι
1 κουταλιά κορν φλάουρ

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Διαλέγουμε από τα μαρούλια τα μεγαλύτερα και πιο φαρδιά φύλλα, από τα οποία κόβουμε, τις ουρές που είναι σκληρές με το κοτσάνι και κρατάμε μόνο το μπροστά.
• Τα βάζουμε για πολύ λίγο σε βραστό νερό και τα βγάζουμε μόλις μαλακώσουν.
• Ζυμώνουμε τον κιμά με τα απαραίτητα υλικά.
• Παίρνουμε μικρά κομματάκια του μίγματος, τα βάζουμε επάνω στα μαρουλόφυλλα και τα τυλίγουμε προσεκτικά.
• Στον πάτο κατσαρόλας στρώνουμε τα σκληρά μέρη των μαρουλιών, που αφαιρέσαμε και επάνω τοποθετούμε τους ντολμάδες που ετοιμάσαμε.
• Βάζουμε ένα πιάτο πάνω στους μαρουλοντολμάδες, για να μην ανοίξουν και προσθέτουμε αρκετό νερό.
• Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.
• Τα βάζουμε για πολύ λίγο σε βραστό νερό και τα βγάζουμε μόλις μαλακώσουν.
• Ζυμώνουμε τον κιμά με τα απαραίτητα υλικά.
• Παίρνουμε μικρά κομματάκια του μίγματος, τα βάζουμε επάνω στα μαρουλόφυλλα και τα τυλίγουμε προσεκτικά.
• Στον πάτο κατσαρόλας στρώνουμε τα σκληρά μέρη των μαρουλιών, που αφαιρέσαμε και επάνω τοποθετούμε τους ντολμάδες που ετοιμάσαμε.
• Βάζουμε ένα πιάτο πάνω στους μαρουλοντολμάδες, για να μην ανοίξουν και προσθέτουμε αρκετό νερό.
• Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.
25/09/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: