Μαρουλοντολμάδες

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
½ κιλό κιμάς

4 μαρούλια μεγάλα

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα

½ ματσάκι μαϊντανό

½ ματσάκι άνηθο

1 φλιτζανάκι ρύζι

Αλάτι-πιπέρι

Λάδι

Για τη σάλτσα:

1-2 αυγά

½ λεμόνι

1 κουταλιά κορν φλάουρ
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Διαλέγουμε από τα μαρούλια τα μεγαλύτερα και πιο φαρδιά φύλλα, από τα οποία κόβουμε, τις ουρές που είναι σκληρές με το κοτσάνι και κρατάμε μόνο το μπροστά.

• Τα βάζουμε για πολύ λίγο σε βραστό νερό και τα βγάζουμε μόλις μαλακώσουν.

• Ζυμώνουμε τον κιμά με τα απαραίτητα υλικά.

• Παίρνουμε μικρά κομματάκια του μίγματος, τα βάζουμε επάνω στα μαρουλόφυλλα και τα τυλίγουμε προσεκτικά.

• Στον πάτο κατσαρόλας στρώνουμε τα σκληρά μέρη των μαρουλιών, που αφαιρέσαμε και επάνω τοποθετούμε τους ντολμάδες που ετοιμάσαμε.

• Βάζουμε ένα πιάτο πάνω στους μαρουλοντολμάδες, για να μην ανοίξουν και προσθέτουμε αρκετό νερό.

• Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά.
Από Anasia 25/09/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code