Tea Eggs

Συστατικά

1 ψήφος
5.0 από 51 ψήφος
* 6 αυγά
* 3 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό
* 1 κουταλάκι αλάτι
* 2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας
* 1/2 φλιτζάνι τσάι (φτιαγμένο με μαύρο τσάι)
* 1 κουταλάκι άνηθο
* 1 ξυλάκι κανέλα
Tea Eggs
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Βάζουμε το νερό σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα αυγά. Βεβαιωνόμαστε ότι το νερό είναι 1-1,5 εκ. πάνω από τα αυγά αλλιώς προσθέτουμε κι άλλο νερό στο τηγάνι.

Καλύπτουμε το τηγάνι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να το νερό να βράσει πολύ καλά. Μετά βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά μέσα στο νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν καλά

Αφαιρούμε τα αυγά από το τηγάνι και τα βάζουμε σε κρύο νερό να κρυώσουν, ενώ κρατάμε το ζεστό νερό στο τηγάνι όπως ήταν.

Με ένα κουταλάκι σπάμε απαλά γύρω γύρω το τσόφλι των αυγών προσέχοντας να μη φύγει καθόλου τσόφλι από τα αυγά.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι με το ζεστό νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, τη σάλτσα σόγιας, το τσάι, τον άνηθο και το ξυλάκι κανέλας. Μετά βάζουμε μέσα τα αυγά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιοδικά, για 2 ώρες.

Μετά κλείνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε στο ζεστό νερό μέχρι να τα σερβίρουμε.
Από Foodland 04/03/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code