Συστατικά
* 6 αυγά
* 3 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό
* 1 κουταλάκι αλάτι
* 2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας
* 1/2 φλιτζάνι τσάι (φτιαγμένο με μαύρο τσάι)
* 1 κουταλάκι άνηθο
* 1 ξυλάκι κανέλα
* 3 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό
* 1 κουταλάκι αλάτι
* 2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας
* 1/2 φλιτζάνι τσάι (φτιαγμένο με μαύρο τσάι)
* 1 κουταλάκι άνηθο
* 1 ξυλάκι κανέλα
Οδηγίες Μαγειρέματος
Βάζουμε το νερό σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα αυγά. Βεβαιωνόμαστε ότι το νερό είναι 1-1,5 εκ. πάνω από τα αυγά αλλιώς προσθέτουμε κι άλλο νερό στο τηγάνι.
Καλύπτουμε το τηγάνι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να το νερό να βράσει πολύ καλά. Μετά βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά μέσα στο νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν καλά
Αφαιρούμε τα αυγά από το τηγάνι και τα βάζουμε σε κρύο νερό να κρυώσουν, ενώ κρατάμε το ζεστό νερό στο τηγάνι όπως ήταν.
Με ένα κουταλάκι σπάμε απαλά γύρω γύρω το τσόφλι των αυγών προσέχοντας να μη φύγει καθόλου τσόφλι από τα αυγά.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι με το ζεστό νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, τη σάλτσα σόγιας, το τσάι, τον άνηθο και το ξυλάκι κανέλας. Μετά βάζουμε μέσα τα αυγά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιοδικά, για 2 ώρες.
Μετά κλείνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε στο ζεστό νερό μέχρι να τα σερβίρουμε.
Καλύπτουμε το τηγάνι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να το νερό να βράσει πολύ καλά. Μετά βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά μέσα στο νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν καλά
Αφαιρούμε τα αυγά από το τηγάνι και τα βάζουμε σε κρύο νερό να κρυώσουν, ενώ κρατάμε το ζεστό νερό στο τηγάνι όπως ήταν.
Με ένα κουταλάκι σπάμε απαλά γύρω γύρω το τσόφλι των αυγών προσέχοντας να μη φύγει καθόλου τσόφλι από τα αυγά.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι με το ζεστό νερό σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, τη σάλτσα σόγιας, το τσάι, τον άνηθο και το ξυλάκι κανέλας. Μετά βάζουμε μέσα τα αυγά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιοδικά, για 2 ώρες.
Μετά κλείνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε στο ζεστό νερό μέχρι να τα σερβίρουμε.
04/03/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: