Noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα

Συστατικά

18 ψήφοι
4.3 από 518 ψήφοι
• 700 γρ. στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο σε σησαμέλαιο
• 500 γρ. noodles
• ½ κρεμμύδι
• 8 baby corn
• 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια
• 70 γρ. βλαστό bamboo
• 1 καρότο
• 4 ντοματίνια
• Φύτρα φασολιού σόγιας
• 1 κόκκινη πιπεριά
• Τριμμένο τζίντζερ
• Αλάτι

για τη γλυκόξινη σάλτσα:
• 400 γρ. ketchup
• 100 γρ. ξύδι
• 50 γρ. ζάχαρη
• 1 πορτοκάλι
• 50 γρ. ανανά
• 1 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
Noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στο φαγητό μας, καλό είναι να μαρινάρουμε το κρέας στο σησαμέλαιο για 10 με 12 ώρες.

Στη συνέχεια βάζουμε τα noodles να βράσουν σε νερό με λίγο αλάτι για 8 περίπου λεπτά και ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά.

Ήρθε η σειρά της γλυκόξινης σάλτσας. Σʼ ένα γουόκ (κινέζικο σκεύος) βάζουμε μέσα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Στο τέλος, σουρώνουμε τη σάλτσα και κρατάμε μόνο το υγρό μέρος της.

Σκουπίζουμε το γουόκ που κάναμε τη σάλτσα και βάζουμε λίγο σησαμέλαιο να ζεσταθεί σε πολύ δυνατή φωτιά, ώστε να βγάλει το άρωμά του. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρέας, έπειτα τα λαχανικά και μόλις μαραθούν ρίχνουμε και τη σάλτσα, τζίντζερ και αλάτι. Στα τελευταία λεπτά του φαγητού, βάζουμε και τα noodles, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!

Αυτή η συνταγή είναι μια από τις πολλές γευστικές επιλογές που έχει ο πελάτης στο κατάστημα Mongo Asian Food
Από Mongo Asian Food 11/01/2009
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Άλλες συνταγές από Ασιάτικες

Admin comment
Dimitris στις 25/02/2010 20:25
1 ψήφοι
Kali suntagi
poli kali sintagi alla i ketchup den nomizw oti einai oti kalutero!! vale ntomatopelte kai ligo zaxari an einai!!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code