Συστατικά
20 φύλλα μπακλαβά
1 βιτάμ
3 κούπες τριμ. καρυδόψιχα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι
5 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 βιτάμ
3 κούπες τριμ. καρυδόψιχα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι
5 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες Μαγειρέματος
Ανακατεύουμε καλά τα παραπάνω υλικά μεταξύ τους εκτός από το βιτάμ.
Παίρνουμε δύο φύλλα πασπαλίζοντας το δεύτερο με το παραπάνω μείγμα. Συνεχίζουμε βάζοντας ένα φύλλο και γέμιση ώσπου να τελειώσουν 10 φύλλα. Τα τυλίγουμε ρολό.
Φτιάχνουμε ένα ακόμα ρολό με τα υπόλοιπα υλικά και κόβουμε και τα 2 ρολά σε φέτες.
Βάζουμε τις φέτες σε βουτυρωμένο ταψί και περιχύνουμε το ζεσταμένο βιτάμ πάνω τους.
Ψήνουμε για 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Τέλος βράζουμε τα υλικά του σιροπιού, με τα οποία περιχύνουμε το σαραγλί αφού πρώτα τα αφήσουμε να κρυώσουν.
Καλή όρεξη.
Παίρνουμε δύο φύλλα πασπαλίζοντας το δεύτερο με το παραπάνω μείγμα. Συνεχίζουμε βάζοντας ένα φύλλο και γέμιση ώσπου να τελειώσουν 10 φύλλα. Τα τυλίγουμε ρολό.
Φτιάχνουμε ένα ακόμα ρολό με τα υπόλοιπα υλικά και κόβουμε και τα 2 ρολά σε φέτες.
Βάζουμε τις φέτες σε βουτυρωμένο ταψί και περιχύνουμε το ζεσταμένο βιτάμ πάνω τους.
Ψήνουμε για 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Τέλος βράζουμε τα υλικά του σιροπιού, με τα οποία περιχύνουμε το σαραγλί αφού πρώτα τα αφήσουμε να κρυώσουν.
Καλή όρεξη.
17/03/2009
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: