Συστατικά
½ κιλό φύλλο μπακλαβά
350 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
350 γρ. βούτυρο
2 κουταλάκια κανέλλα σκόνη
400 γρ. νερό
800 γρ ζάχαρη
350 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
350 γρ. βούτυρο
2 κουταλάκια κανέλλα σκόνη
400 γρ. νερό
800 γρ ζάχαρη
Οδηγίες Μαγειρέματος
Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και στρώνουμε τη μισή ποσότητα φύλλων βουτυρώνοντας τα ένα ένα.
Στρώνουμε το μίγμα καρυδιών και κανέλλας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας με τον ίδιο τρόπο.
Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι ρόμβους ή παραλληλόγραμμα την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1,5 περίπου ώρα.
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε τον μπακλαβά όσο είναι ζεστός.
Σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.
Στρώνουμε το μίγμα καρυδιών και κανέλλας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας με τον ίδιο τρόπο.
Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι ρόμβους ή παραλληλόγραμμα την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1,5 περίπου ώρα.
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε τον μπακλαβά όσο είναι ζεστός.
Σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.
18/11/2009
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: