Συστατικά
6 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροαλεσμένα
λίγη κανέλλα
λίγο γαρύφαλλο
1 μπέικιν πάουντερ.
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια χοντροαλεσμένα
λίγη κανέλλα
λίγο γαρύφαλλο
1 μπέικιν πάουντερ.

Οδηγίες Μαγειρέματος
Όλα αυτά τα υλικά τα ανακατεύουμε με το πιρούνι καλά τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Για το σιρόπι χρειαζόμαστε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και 1 φλυτζάνι νερό και το βράζουμε για 10 λεπτα περίπου.
Σιροπιάζουμε το γλυκό μας όταν κρυώσει(το σιρόπι ζεστό).Άν θέλουμε καλύπτουμε την καρυδόπαστα με γλάσο σοκολάτας ή με σαντιγί.
Για το γλάσο θα λιώσουμε 250γραμμ. κουβερτούρα και 250γραμμ.γάλα εβαπορέ και το περιχύνουμε στην κρύα καρυδόπαστα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Για το σιρόπι χρειαζόμαστε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και 1 φλυτζάνι νερό και το βράζουμε για 10 λεπτα περίπου.
Σιροπιάζουμε το γλυκό μας όταν κρυώσει(το σιρόπι ζεστό).Άν θέλουμε καλύπτουμε την καρυδόπαστα με γλάσο σοκολάτας ή με σαντιγί.
Για το γλάσο θα λιώσουμε 250γραμμ. κουβερτούρα και 250γραμμ.γάλα εβαπορέ και το περιχύνουμε στην κρύα καρυδόπαστα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
16/01/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου