Φοντάν με Καρύδι

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
1 κιλό καρύδι κοπανισμένο
2-3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
2-3 κουταλιές κακάο
• ½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι νερό
• Λίγο λεμόνι
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού να βράσουν 5 λεπτά (από την έναρξη του κοχλασμού).

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα καρύδια, την άχνη, το κακάο και στη συνέχεια ραντίζουμε το μίγμα με σιρόπι και κονιάκ.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και κατόπιν παίρνοντας μικρές ποσότητες πλάθουμε ότι σχήμα θέλουμε (μικρές μπαλίτσες ή αχλαδάκια).

Τα τυλίγουμε σε κρυσταλλιζέ ζάχαρη, τα βάζουμε στα ειδικά χαρτάκια (αν έχουμε) και τα αραδιάζουμε δε ένα δίσκο.

Τα έτοιμα φοντάν τα τοποθετούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος.
Από Anasia 22/01/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code