Σάμαλι

Συστατικά

1 ψήφος
1.0 από 51 ψήφος
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι βούτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
8 αυγά
1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
• μισό λεμόνι
Σάμαλι
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου το μίγμα να γίνει αφράτο.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, την κανέλα και τα ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα στρωτό μίγμα.

Στρώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι, το ψήνουμε μισή ώρα και μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβωτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το μισό λεμόνι μαζί με τη φλούδα και περιχύνουμε το γλυκό (ζεστό το σιρόπι και χλιαρό το γλυκό).
Από Anasia 22/01/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code