Ζύμη για Τάρτες

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
Για ταψάκι Νο 30:

3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι μαλακό
150 γραμ. βούτυρο
1 κρόκο αυγού
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Χτυπάμε το βούτυρο καλά έως ότου ασπρίσει.

Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, και τη ζάχαρη εξακολουθώντας να χτυπάμε για 10΄της ώρας.

Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, κοσκινισμένο με τη μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και όταν γίνει μια μαλακή ζύμη, αρχίζουμε να την τρίβουμε αρκετά (όπως τους κουραμπιέδες), ρίχνοντας αν χρειάζεται από λίγο κρύο νερό.

Όταν θα είναι έτοιμη την κάνουμε μία μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1-2 ώρες, οπότε τη χρησιμοποιούμε είτε για τάρτες, είτε για πτι φούρ.
Από Anasia 25/01/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code