Συστατικά
• 3 πακέτα γαλετάκια Piks (αλμυρά)
Για την κρέμα
• 1 κουτί κορν φλάουερ
• ½ κιλό γάλα
• 1 κουτί γάλα εβαπορέ
• 9-12 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
• 2 βανίλιες
• 2 κρόκους αυγού
Για την κρέμα
• 1 κουτί κορν φλάουερ
• ½ κιλό γάλα
• 1 κουτί γάλα εβαπορέ
• 9-12 κουταλιές ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
• 2 βανίλιες
• 2 κρόκους αυγού
Οδηγίες Μαγειρέματος
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα δύο γάλατα, αφαιρούμε περίπου1 κούπα και το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τη 1 κούπα κρύο γάλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Το ζεστό γάλα το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μίγμα των υλικών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει
Αφού πήξει η κρέμα μας, προσθέτουμε το βούτυρο, την κατεβάζουμε από το μάτι και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Σ’ ένα ορθογώνιο πυρέξ απλώνουμε 1 στρώση γαλετάκια, 1 στρώση κρέμα, και επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές ήτοι συνολικά 3 στρώσεις γαλετάκια, 3 στρώσεις κρέμα, (η κρέμα πρέπει να είναι ζεστή)
Τρίβουμε τα γαλετάκια που περίσσεψαν, τα ανακατεύουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε το γλυκό.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένο καρύδι
Όταν το γλυκό μας κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Καλή όρεξη!
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τη 1 κούπα κρύο γάλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Το ζεστό γάλα το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μίγμα των υλικών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει
Αφού πήξει η κρέμα μας, προσθέτουμε το βούτυρο, την κατεβάζουμε από το μάτι και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Σ’ ένα ορθογώνιο πυρέξ απλώνουμε 1 στρώση γαλετάκια, 1 στρώση κρέμα, και επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές ήτοι συνολικά 3 στρώσεις γαλετάκια, 3 στρώσεις κρέμα, (η κρέμα πρέπει να είναι ζεστή)
Τρίβουμε τα γαλετάκια που περίσσεψαν, τα ανακατεύουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε το γλυκό.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένο καρύδι
Όταν το γλυκό μας κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Καλή όρεξη!
02/02/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: