Παγωτό Φράουλα

Συστατικά

1 ψήφος
4.0 από 51 ψήφος
900 γρ. ώριμες Φράουλες
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
3 κουταλιές ζελατίνη
4 κρόκους αυγού
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
Παγωτό Φράουλα
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Αφού καθαρίσουμε καλά τις φράουλες, πλένουμε καλά και τις βάζουμε να στραγγίξουν σε χαρτί απορροφητικό. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις φράουλες στο μίξερ και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.

Στη συνέχεια σε μπεν μαρί, θα χτυπήσουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, τη ζελατίνη, μια κούπα φράουλες από τον πουρέ που ετοιμάσαμε πριν και λίγο χυμό λεμονιού.

Τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να πήξει.

Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο πουρέ φράουλας. Συμπληρώνουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα και το τοποθετούμε σε κουτί παγωτού.

Βάζουμε το κουτί με το μείγμα στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 2 ώρες. Αμέσως μετά το 2ωρο, το βγάζουμε απο την κατάψυξη, το βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε καλά. Το ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μετά από 2 ώρες. (Σημ: Αυτό βοηθάει να έχει ωραία υφή το μείγμα και να γίνει αφράτο χωρίς να σχηματιστούν κομμάτια πάγου στο εσωτερικό του)

Το παγωτό μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη.

Αυτή η συνταγή είναι μια προσφορά των φούρνων Αφοί Σταγκίδη
Από Foodland 23/02/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code