Τρούφες Ζιζής

Συστατικά

3 ψήφοι
3.0 από 53 ψήφοι
• ½ κιλό μπισκότα τετράγωνα Παπαδοπούλου
• ½ κιλό καρύδια χονδροκομμένα
4 ½ κουταλιές της σούπας κακάο
120 γραμ. κουβερτούρα
250 γραμ. βούτυρο
2 κρόκους αυγού
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
2 ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ½ πορτοκάλι το χυμό και το ξύσμα
• ½ κιλό τρούφα για το τύλιγμα
• Χάρτινες θήκες για τρούφες
Τρούφες Ζιζής
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

Λειώνουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα. (Αν δεν έχουμε μπαιν μαρί, βάζουμε νερό, σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει και μέσα σ’ αυτή τοποθετούμε άλλη μικρότερη με τη σοκολάτα).

Σε μια λεκανίτσα τρίβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια με το χέρι και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.

Χοντροκόβουμε τα καρύδια.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει ή το λειώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (προσέχουμε να μην κάψει).

Προσθέτουμε, το κακάο, τη λειωμένη σοκολάτα και τους κρόκους του αυγού έναν ένα, εξακολουθώντας να χτυπάμε το μίγμα, μέχρις ότου γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Στη λεκάνη με τα μπισκότα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα δουλεύουμε καλά, ώστε να ενοποιηθούν.

Βάζουμε το μίγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα κυλούμε στην τρούφα (ώστε να κολλήσει στην επιφάνεια τους).

Τοποθετούμε τα τρουφάκια στις χάρτινες θήκες, τα αραδιάζουμε μέσα σε μία πιατέλα ή δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!
Από Anasia 19/04/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code