Συστατικά
• 3 κουταλιές ρύζι
• 2 φλιτζάνια νερό
• 2 κρόκοι αυγών
• 5 φλιτζάνια γάλα
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
• ½ κουταλάκι μαστίχα (σκόνη)
• 3 κουταλιές κορνφλάουρ
• 2 φλιτζάνια νερό
• 2 κρόκοι αυγών
• 5 φλιτζάνια γάλα
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
• ½ κουταλάκι μαστίχα (σκόνη)
• 3 κουταλιές κορνφλάουρ
Οδηγίες Μαγειρέματος
Πλύνουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό και βράζουμε το ρύζι.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο νερό.
Χτυπάμε τους κρόκους σε μια κατσαρόλα και ανακατεύοντας προσθέτουμε το γάλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει το μίγμα (γάλα- κρόκοι), προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βρασμένο ρύζι και τη μαστίχα και ανακατεύουμε συνέχεια.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το διαλυμένο κορνφλάουρ.
Όταν το ρυζόγαλό μας είναι έτοιμο το μοιράζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια, τα οποία έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό και τα βάζουμε όλα μέσα σε ένα βαθύ ταψί.
Ψήνουμε τα ρυζόγαλα στο φούρνο στους 200ο C για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα.
Τα σερβίρουμε όταν κρυώσουν.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο νερό.
Χτυπάμε τους κρόκους σε μια κατσαρόλα και ανακατεύοντας προσθέτουμε το γάλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει το μίγμα (γάλα- κρόκοι), προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βρασμένο ρύζι και τη μαστίχα και ανακατεύουμε συνέχεια.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το διαλυμένο κορνφλάουρ.
Όταν το ρυζόγαλό μας είναι έτοιμο το μοιράζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια, τα οποία έχουμε ξεπλύνει με κρύο νερό και τα βάζουμε όλα μέσα σε ένα βαθύ ταψί.
Ψήνουμε τα ρυζόγαλα στο φούρνο στους 200ο C για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα.
Τα σερβίρουμε όταν κρυώσουν.
23/04/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: