Πάστα Φλόρα

Συστατικά

1 ψήφος
5.0 από 51 ψήφος
* 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
* ½ φλιτζάνι ζάχαρη
* 1 φλιτζάνι βούτυρο
* 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
* 1 αυγό (κρόκος αυγού για τη ζύμη, ασπράδι για άλειμμα)
* 1κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
* 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
* 1 ½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
Πάστα Φλόρα
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μπαίκιν πάουντερ.

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, τον κρόκο του αυγού, τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε και φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και με το ένα μέρος ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο, που το στρώνουμε στο ανάλογο ταψί.

Με το μισό της υπόλοιπης ζύμης πλάθουμε ένα χοντρό κορδόνι και το βάζουμε γύρω-γύρω στο φύλλο. Το αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού.

Απλώνουμε τώρα στο ταψί τη μαρμελάδα, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.

Πλάθουμε με τη ζύμη που έμεινε, μικρά κορδόνια, που έτσι τοποθετώντας τα πάνω απ’ τη μαρμελάδα, να χωρίζουν το ταψί σε κανονικά τετράγωνα ή ρόμβους. Τα αλείφουμε και αυτά με το ασπράδι του αυγού.

Ψήνουμε την πάστα φλόρα σε μέτριο φούρνο μισή ώρα περίπου. Όταν ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά την κόβουμε.
Από Anasia 09/05/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code